Annonce
Odense

Mistanke om forulempelse af pige i Odense: Fyns Politi har indledt efterforskning

- Jeg vil gerne sætte en fed streg under, at ingen hverken er sigtet eller dømt. De her sager har det med at vokse, og der er en vis fare for, at det griber om sig, siger Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi, om den sag, som Fyns Politi i øjeblikket efterforsker. Arkivfoto: Linda Kastrup
Fyns Politi efterforsker netop nu en mistanke mod en ældre mand i Odense SØ, som har haft inviteret en femårig pige hjem til sig. En alvorlig sag, som vi ikke kan sidde overhørig, siger vagtchef ved Fyns Politi.

Odense: En anmeldelse om en potentielt dybt alvorlig sag er indløbet hos Fyns Politi.

En mor havde mandag ledt efter sin femårige datter i det boligområde i Odense SØ, hvor de bor, og fandt hende ifølge anmeldelsen hos en ældre mand i området.

Moren kendte efter eget udsagn ikke manden og bad ham undlade at invitere hendes datter indenfor, hvilket manden dog ikke ville love. Da moren efterfølgende talte med datteren om episoden, fortalte datteren, at hun havde ligget i mandens seng, at de havde krammet, og at han havde kysset hende på munden.

Annonce

Moren har beskrevet hændelsen i et åbent Facebook-opslag og opfordrer andre til at være opmærksomme. Opslaget er i skrivende stund delt flere end 4700 gange. I opslaget beskriver moren, at hun kontaktede Fyns Politi, som rykkede ud, men ikke kunne gøre mere ved sagen.


Jeg må på det skarpeste tage afstand fra, at nogen tyer til selvtægt.

Lars Thede, vagtchef ved Fyns Politi


Men Fyns Politi har indledt en efterforskning af sagen. Det bekræfter vagtchef Lars Thede over for Fyens Stiftstidende.

- Vi modtag anmeldelsen mandag eftermiddag, og allerede samme dag oprettede vi en sag, som vi nu efterforsker.

- Det er en alvorlig sag og en alvorlig beskyldning, som vi ikke kan sidde overhørig. Vi er nødt til at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, og vi kommer til at efterforske det til bunds.

- Vi er i gang, forskellige tiltag skal iværksættes, og det er ikke en sag, som bliver gemt til hverken senere på ugen eller til næste uge, siger Lars Thede.

Særligt følsom sag

Han oplyser, at Fyns Politi har talt med den pågældende mand, og at man muligvis skal tale med ham igen.

- Men jeg vil gerne sætte en fed streg under, at ingen hverken er sigtet eller dømt. De her sager har det med at vokse, og der er en vis fare for, at det griber om sig. Jeg må på det skarpeste tage afstand fra, at nogen tyer til selvtægt, siger Lars Thede.

- Det er en vanskellig sag, fordi sager med to parter altid er svære, og når et barn er involveret, er det særligt følsomt og skal behandles med meget stor omhu. Der er meget store hensyn at tage i forhold til barnets tarv.

Fyens Stiftstidende har også været i kontakt med moren, som fortæller, at hun lavede Facebook-opslaget for at advare andre forældre i området, og fordi hun var frustreret over, at politiet i første omgang - tilsyneladende - ikke gjorde mere ved sagen.

- Det, synes jeg ikke, var godt nok. Hvis jeg selv var blevet kysset mod min vilje, ville jeg føle det som et overgreb, og når så min datter oplever det fra en ældre mand... sådan skal det bare ikke være.

Hun fortæller, at hun ikke kender manden og kun har set ham sidde uden for hans hus.

- I vores område bevæger børnene sig frit rundt mellem hinandens huse og leger. Der er et utal af legepladser, som de også cykler og løber rundt imellem. Vi har aldrig været bekymrede for at lade vores børn løbe ude og lege - indtil nu.

Af hensyn til pigen og de øvrige implicerede bringer fyens.dk/Fyens Stiftstidende ikke navne eller præcise stedangivelser, som kan bruges til at identificere personerne.


Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Kultur For abonnenter

Ruben har været ædru i 300 dage - og fuld i 46 år: Nu er ensomheden er flyttet ind på Ærø

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Sydfyn

To personer kørt på hospitalet: Brand i nybyggeri af uvisse årsager

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Navne

Med hele verden som inspiration. Kunstner Anne Marie Egemose fylder 80

Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Erhverv For abonnenter

Har overvundet nedturen: De fynske robotkæmper er i fuld fart igen

Middelfart

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Annonce