Annonce
Odense

Mistanke om forulempelse af pige i Odense: Fyns Politi afslutter sagen

Fyns Politi har efter grundig efterforskning besluttet at afslutte en sag, hvor en ældre mand var under mistanke om at have forulempet en lille pige. Sagen har været vendt med anklagemyndigheden, inden yderligere efterforskning blev indstillet.
Efter grundig efterforskning tyder intet på noget strafbart i en sag, hvor en mor har mistænkt en ældre mand for at have forulempet hendes datter. Det konkluderer Fyns Politi.

Odense: Fyns Politi lukker sagen, hvor det var påstået, at en ældre mand havde forulempet en femårig pige i Odense SØ. Det fortæller Morten Ravn, efterforskningsleder i Fyns Politi.

- Vi indstiller efterforskningen, og der bliver ingen straffesag. Vi har foretaget de nødvendige efterforskningsskridt og vendt sagen med anklagemyndigheden, og på den baggrund indstiller vi efterforskningen.

- Der er ikke noget i sagen, der gør, at vi går videre med efterforskningen. Der er intet, der tyder på, at der er foregået noget strafbart, siger Morten Ravn.

Annonce

Derfor skriver vi om sagen

Fyens Stiftstidende skriver i udgangspunktet ikke om mistanker i påståede overgrebssager. Det gør vi ikke, fordi det kan rejse løse spekulationer.

I denne sag har vi gjort en undtagelse, fordi den pågældende kvinde i sidste uge havde skrevet et opslag på Facebook, som meget hurtigt blev delt næsten 5000 gange.

Mange odenseanere havde derfor potentielt hørt om sagen, og der var en begrundet risiko for reaktioner fra beboere i området. Derfor var det vigtigt at lade Fyns Politi komme til orde og forklare, hvordan de håndterede sagen. 

Når vi skriver om sagen, følger vi naturligvis op, når der er nyt. Derfor bringer vi i dag artiklen om, at politiet afslutter sagen.

Fyens Stiftstidende fortalte i sidste uge, at en mor i Odense SØ på Facebook beskrev, at en ældre mand havde inviteret hendes datter med hjem mod hendes vidende og angiveligt havde kysset datteren. På Facebook advarede hun andre forældre i området og opfordrede til at dele opslaget, som blev delt knap 5000 gange. Opslaget er nu slettet.

- Vi har foretaget den fornødne efterforskning af alle parter. Der er ingen detaljer i sagen, der gør, at vi arbejder videre i den, siger Morten Ravn.

Undgå selvtægt

I sidste uge sagde vagtchef ved Fyns Politi, Lars Thede, at der var rejst en alvorlig beskyldning, som politiet ikke kunne sidde overhørig, og at man derfor ville efterforske sagen til bunds.


Der er intet, der tyder på, at der er foregået noget strafbart.

Morten Ravn, Fyns Politi


Det er sket nu, forklarer Morten Ravn.

- Der var oplysninger, som fordrede efterforskning, og det indebærer blandt andet grundig afhøring af alle parter i sagen. Og ja, vi har talt med manden, men jeg vil ikke komme ind på yderligere detaljer.

Er der mulighed for, at I genoptager sagen?

- Hvis der kommer nye oplysninger, er der altid mulighed for at genoptage, men på den baggrund, der er nu, indstiller vi efterforskningen.

Har I henstillet til manden, at han skal overveje det at invitere fremmede børn ind i sit hjem?

- Med de oplysninger, der er i sagen, er der ikke grundlag for at sige, at manden ikke må have børn i sit hjem.

Morten Ravn pointerer, at politiet har taget sagen dybt alvorligt og efterforsket på en lang række punkter. Derfor har han også en kraftig opfordring:

- Fra Fyns Politi tager vi på det skarpeste afstand fra, at man tyer til selvtægt. Ingen er sigtet i den her sag. Man skal lade være med at ty til selvtægt.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med moren, som skrev Facebook-opslaget. Hun er frustreret og ked af sagen og ønsker, at politiet efterforsker den yderligere.

Af hensyn til pigen og de øvrige implicerede bringer fyens.dk/Fyens Stiftstidende ikke navne eller præcise stedangivelser, som kan bruges til at identificere personerne.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce