Annonce
Indland

Mistænkt for drab er fundet død i sin celle i Odense

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
27-årig dansk mand blev anholdt fredag aften for at have dræbt kvinde i Sverige. Det skete efter lang biljagt.

En 27-årig mand, der fredag aften blev anholdt for et drab begået i Sverige, er lørdag morgen fundet død i en celle i arresthuset i Odense, oplyser politiet.

Manden, der er dansk statsborger, blev anholdt efter en længere biljagt på motorvejen hen over Fyn.

Han var mistænkt for at have dræbt en kvinde på 24 år i Hyllie ved Malmø.

Meningen var, at han lørdag skulle fremstilles for en dommer i Retten i Odense. Dommeren skulle tage stilling til, om han kunne udleveres til Sverige.

Fyns Politi ønsker ikke at frigive oplysninger om dødsfaldet.

Anholdelsen fandt sted ved Ejby. Flere politipatruljer deltog i den såkaldte eftersættelse af den bil, som den 27-årige var kørende i.

- Det tog lang tid. Han ville ikke standse, har en vagtchef fra Fyns Politi tidligere forklaret om biljagten.

Den blev indledt på motorvejen nær Nyborg, men farten var ikke på noget tidspunkt højere end 140 kilometer i timen, har politiet oplyst. Jagten stod på i 35 minutter.

Det var fredag, at en dommer i Sverige afsagde kendelse om varetægtsfængsling af den 27-årige, uden at han selv var til stede. Afgørelsen gav grundlag for den internationale efterlysning.

Det formodede drab blev opdaget torsdag på en parkeringsplads i Hyllie, har svenske medier rapporteret. Den døde kvinde blev fundet i en bil, har en talsmand for politiet i Malmø sagt ifølge Kvällsposten.

- Det var privatpersoner, som ringede ind med oplysninger om køretøjet. Derefter blev pladsen afspærret, og en teknisk undersøgelse blev indledt, sagde talsmand Calle Persson.

- Kvinden var ikke ejer af den bil, hun blev fundet i. Men hun havde ret til at disponere over køretøjet, tilføjede han.

Kvinden havde hverken skud- eller knivsår på kroppen, men alligevel fik politiet mistanke om, at hun var offer for en forbrydelse.

Den 27-årige er ifølge Kvällsposten tidligere dømt for røveri i Sverige.

Ifølge en statistik fra Kriminalforsorgen begik fem personer, der var indsat i arrester eller fængsler, selvmord i 2018.

Ifølge reglerne undersøger Kriminalforsorgen forløbet efter selvmord og selvmordsforsøg, og desuden får Folketingets Ombudsmand underretning om hvert tilfælde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce