Annonce
Nyborg

Mistænkeligt billige mærkevarer: Kræmmer anklaget for fusk

En advokat, der snusede i de mange boder på Ørbæk Marked, meldte en kræmmer fra Nordsjælland til politiet. Foto: Niels Mogensens Svalebøg
Advokat på jagt efter ulovligheder pudsede politiet på 45-årig mand, der solgte ellers dyre mærkevarer til spotpriser på Ørbæk Marked.
Annonce

Ørbæk: Billige mærkevarer i hundredevis kan komme til at koste en 45-årig mand dyrt.

For ifølge anklagemyndighed var de varer med internationalt kendte navne på, manden havde til salg i sin kræmmerbod på Ørbæk Marked, falske kopiprodukter.

Og den form for handelsvirksomhed er ulovlig.

Det slog anklageren fra Statsadvokaturen for Økonomisk og International Kriminalitet fast, da den 45-årige mand fra Nordsjælland torsdag måtte tage plads på anklagebænken i retten i Svendborg.

Her er han tiltalt for at have haft et bredt sortiment af falske mærkevareprodukter på lager i sin varevogn under sidste års kræmmermarked i Ørbæk.

Og for at have solgt dem til markedsgæsterne til priser, der næsten var for gode til at være sande.

Annonce

Spottet af advokat

Den 45-årige og hans kræmmerbod med mærkevarer blev den 14. juli sidste år spottet af en advokat, der var sendt i marken af flere internationale mærkevarefirmaer.

Det sker ofte, at store mærkevarefirmaer hyrer danske advokater til at snuse rundt på sommerhalvårets mange kræmmermarkeder.

Og på marken ved Svendborgvej i Ørbæk var det altså tilsyneladende bid.

Advokaten alarmerede politiet, der på stedet beslaglagde i alt 689 boxershorts, poloshirts, brystholdere, bælter, læeggins og parfurmer med mærkevarenavne som Hugo Boss, Calvin Klein og Tommy Hilfiger.

De mange produkter fylder i alt fem flyttekasser, så det var kun en mindre del af dem, anklagemyndigheden havde medbragt til torsdagens retsmøde i Svendborg.

Annonce

Nægter sig skyldig

Her nægtede den 45-årige sig skyldig i anklagen.

Der var, mener han, ikke tale om kopivarer. Og hvis det alligevel skulle vise sig at være tilfældet, vidste han det ikke.

Længere med sagen nåede domsmandsretten ikke, før den 45-åriges forsvarer gjorde ophævelser over en række ægthedserklæringer, der er skrevet på engelsk.

Ægthedserklæringer er centrale dokumenter i sager om ulovlige kopiprodukter, og retsplejeloven forlanger, at den slags skal være skrevet på dansk.

Derfor må anklagemyndigheden nu fremskaffe en autoriseret oversættelse af de omtalte ægthedserklæringer, før sagen mod den 45-årige mand fra Nordsjælland kan genoptages først i det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce