Annonce
Nyborg

Mistænkeligt billige mærkevarer: Kræmmer anklaget for fusk

En advokat, der snusede i de mange boder på Ørbæk Marked, meldte en kræmmer fra Nordsjælland til politiet. Foto: Niels Mogensens Svalebøg
Advokat på jagt efter ulovligheder pudsede politiet på 45-årig mand, der solgte ellers dyre mærkevarer til spotpriser på Ørbæk Marked.

Ørbæk: Billige mærkevarer i hundredevis kan komme til at koste en 45-årig mand dyrt.

For ifølge anklagemyndighed var de varer med internationalt kendte navne på, manden havde til salg i sin kræmmerbod på Ørbæk Marked, falske kopiprodukter.

Og den form for handelsvirksomhed er ulovlig.

Det slog anklageren fra Statsadvokaturen for Økonomisk og International Kriminalitet fast, da den 45-årige mand fra Nordsjælland torsdag måtte tage plads på anklagebænken i retten i Svendborg.

Her er han tiltalt for at have haft et bredt sortiment af falske mærkevareprodukter på lager i sin varevogn under sidste års kræmmermarked i Ørbæk.

Og for at have solgt dem til markedsgæsterne til priser, der næsten var for gode til at være sande.

Annonce

Spottet af advokat

Den 45-årige og hans kræmmerbod med mærkevarer blev den 14. juli sidste år spottet af en advokat, der var sendt i marken af flere internationale mærkevarefirmaer.

Det sker ofte, at store mærkevarefirmaer hyrer danske advokater til at snuse rundt på sommerhalvårets mange kræmmermarkeder.

Og på marken ved Svendborgvej i Ørbæk var det altså tilsyneladende bid.

Advokaten alarmerede politiet, der på stedet beslaglagde i alt 689 boxershorts, poloshirts, brystholdere, bælter, læeggins og parfurmer med mærkevarenavne som Hugo Boss, Calvin Klein og Tommy Hilfiger.

De mange produkter fylder i alt fem flyttekasser, så det var kun en mindre del af dem, anklagemyndigheden havde medbragt til torsdagens retsmøde i Svendborg.

Nægter sig skyldig

Her nægtede den 45-årige sig skyldig i anklagen.

Der var, mener han, ikke tale om kopivarer. Og hvis det alligevel skulle vise sig at være tilfældet, vidste han det ikke.

Længere med sagen nåede domsmandsretten ikke, før den 45-åriges forsvarer gjorde ophævelser over en række ægthedserklæringer, der er skrevet på engelsk.

Ægthedserklæringer er centrale dokumenter i sager om ulovlige kopiprodukter, og retsplejeloven forlanger, at den slags skal være skrevet på dansk.

Derfor må anklagemyndigheden nu fremskaffe en autoriseret oversættelse af de omtalte ægthedserklæringer, før sagen mod den 45-årige mand fra Nordsjælland kan genoptages først i det nye år.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce