Annonce
Assens

Misbrugscenter: Ingen ved endnu, hvor misbrugscenteret ender henne

Assens misbrugscenter er lukningstruet, men der er håb fra flere parter om, at centeret også vil stå åbent for folk i 2019. Foto: Patrick Dejbjerg

De store besparelser i Assens Kommune kommer blandt andet til at koste Assens Misbrugscenter en million kroner. Der er stadig tvivl om, hvad det kommer til at betyde for fremtiden for misbrugscenteret.

Hvor tager man hen, hvis man i 2019 bor i Assens Kommune, har et misbrugsproblem og vil have hjælp til at komme ud af det?

Det er der i øjeblikket ingen, der kan svare på.

Der er nemlig stor usikkerhed om, hvad der skal ske med Assens Misbrugscenter, der har afdelinger i Assens og Glamsbjerg.

- Vi skal have løst det så hurtigt, vi kan, fordi besparelserne skal sættes i gang hurtigst muligt, så vi kan få økonomien på plads igen, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget i Assens Kommune, Charlotte Kjær.

Om et år kan man muligvis bare gøre, som man plejer og tage ind til Assens Misbrugscenter, hvor man kan få støtte. Men Assens Kommunes misbrugscenter lever muligvis på lånt tid.

Det afhænger af, hvad Assens Kommune og Social og Sundhedsudvalget beslutter inden for den næste måneds tid, nu hvor budgettet er blevet vedtaget, og man ved, at man skal spare en million kroner på misbrugscentrene i kommunen. Det ærgrer Charlotte Kjær, at den ene million i besparelse er blevet en realitet.

- Der var et flertal uden om mig, så det har vi desværre været nødt til at acceptere, siger Charlotte Kjær.

Annonce

Hold det i Assens

Det værst tænkelige scenarie for Assens Misbrugscenters leder, Per Ørsted Honore, er, at der ikke længere kan findes et misbrugscenter i kommunen, og at man fremover er nødt til at rejse til Odense for at få behandling.

- Det ville være en katastrofe for dem i kommunen, der har brug for hjælp. Hvis de skulle til Odense fremover, er jeg ikke i tvivl om, at færre ville gøre brug af tilbuddet. Det er vigtigt, at vi er synlige og tilgængelige i lokalområdet, siger Per Ørsted Honore.

Hans synspunkt bakkes op af Charlotte Kjær.

- Jeg håber virkelig, vi kan beholde et misbrugscenter i kommunen. Det er bedre for borgerne både i forhold til nærhed, men også i forhold til samarbejdet på tværs af forskellige fagområder og forvaltninger. Jeg synes også, generelt der er en stemning i byrådet for, at vi skal løse problemstillingen her. Spørgsmålet er så, om vi kan løse det internt for en million mindre.

Social- og Sundhedsudvalget mødes 5. november, hvor man regner med at nå frem til den endelige beslutning, om hvad der skal ske med Assens Misbrugscenter.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce