Annonce
OB

Miraklet i Madrids fædre nød gensyn: - Jeg tror ikke, det kan ske igen for noget dansk hold

To der spillede en helt afgørende rolle for "miraklet i Madrid - Kim Brink som træner på sidelinjen samt Lars Høgh som en uovervindelige sidste skanse inde på målstregen. Foto: Nils Svalebøg
Lars Høgh mente, at OB's mirakel i Madrid aldrig ville kunne gentages af noget dansk hold.

FODBOLD: Det var udelukkende varme følelser fra de over 400 tilhørere, som strømmede Lars Høgh og Kim Brink og de øvrige mirakelmagere fra Madrid i møde, da en udsolgt Albani Lounge på Nature Energy Park var vidner til "Madrid talks" i anledning af Martin Davidsens bog om OB's fodbold-mirakel i Madrid for 25 år siden.

Højdepunktet var interviewet med målmandslegenden Lars Høgh og den daværende træner Kim Brink.

- Jeg tror faktisk ikke, at det kan ske igen for noget dansk hold. Der er sket for meget til, at det kan lade sig gøre, mente Lars Høgh om kampen, som for altid har defineret OB's historie og positionen som den danske klub, der har skabt det største danske enkeltresultat nogensinde.

Først for få måneder siden lykkedes det igen et udenlandsk hold at slå Real Madrid ud efter at have tabt til spanierne på hjemmebane. Det lykkedes for Ajax Amsterdam i Champions League i foråret som det første hold efter OB.

Kim Brink var også i hopla, men måtte dog forinden forklare, hvad han laver i dag med sit firma KB Consulting, der rådgiver klubber kommercielt men også rådgiver spillere.

Han var dog lige ved at blive sat skakmat, da en af tilhørerne spurgte, om han kunne være interesseret i det ledige job som sportsdirektør i OB.

Annonce
Morten Bisgaard, der i overtiden scorede det afgørende 2-0 mål i Madrid, er her i gang med at skrive autograf. I baggrunden ses Jesper Hjorth, der også spillede kampen mod Real Madrid. Foto: Nils Svalebøg

Brink som sportsdirektør?

- Hvis jeg bliver spurgt, vil det være svært ikke at høre efter. Men det vil jeg tage stilling til, hvis det bliver aktuelt, sagde han med noget, som Sport Fyn tolker som en lettere bævende stemme.

Lars Høgh og Kim Brink gjorde meget ud af at give træner-legenden Richard Møller Nielsen en stor del af æren for den vinderkultur, som stadig er en stor del af den OB-arv, som bæres videre i dag.

- Vi var aldrig nået til, hvor vi kom, hvis ikke det havde været for Richard Møller Nielsens kultur. Den kultur, som Kim Brink og Viggo Jensen blandt andre var præget af. Kim Brink skabte bare en kultur blandt nogle meget unge spillere på trods af, at økonomien egentlig ikke var til det dengang. Når Kim holdt hof oppe i OB's restaurant hos Ralf Dyrensborg til langt ud på aftenen blev grundlaget lagt, sagde Lars Høgh.

Kim Brink var overbevist om, at OB dengang havde nået UEFA Cup-finalen, hvis Michael Hemmingsen havde scoret til sidst i hjemmekampen mod Parma efter triumfen på Bernabeu.

- Så havde vi vundet den forlængede spilletid. Parma-spillerne var helt færdige og det indrømmede deres stjernespiller Zola også bagefter. Det var, fordi vi havde fundamentet i orden til den slags kampe, sagde Kim Brink.

Martin Davidsen var glad for at have været med til at nagle den historie om Madrid-kampen fast i det fynske folks bevidsthed med sin bog og arrangementet tirsdag aften.

- Der er vigtigere ting for fynboerne end 100-året for brunsvigeren. Det her er historien om Rocky Balbao, underdog'en og H.C. Andersen-eventyret, og det vil alle dage være en fantastisk historie, sagde Martin Davidsen, der fra podiet havde tid til at lade fansene hylde Carsten Hemmingsen for det guddommelige drøn af et langskudsmål på Betzenberg i Kaiserslautern i runden før Real Madrid dengang for et kvart århundrede siden.

Det kan man da kalde ægte kærlighed.

Kim Brink og Lars Høgh nød at fortælle om miraklet i Madrid. Foto: Nils Svalebøg
De over 400 mennesker i Albani Lounge på stadion virkede begejstret over at få hele fortællingen rullet op igen. Foto: Nils Svalebøg
Kim Brink var træneren, der i december 1994 sikrede OB det fantastiske resultat i Madrid. Foto: Nils Svalebøg
Carsten Hemmingsen - i sort trøje - var en af de mange spilllere fra "Miraklet i Madrid", som var med til arrangementet. Her ses han sammen med OB's tidligere læge Christen Villberg. Foto: Nils Svalebøg
I overtiden i kampen i Madrid erobrede Michael Schjønberg bolden, rykkede ned langs venstre sidelinje og sendte bolden perfekt bolden til Morten Bisgaard, som scorede. Her er Michael Schjønberg i kamp med autografskrivning, Ved siden af ham står den tidligere OB-forsvarsgeneral Torben Sangild. Foto: Nils Svalebøg
Ulrik Pedersen var den første OB-spiller til at score i kampen i Madrid. Foto: Nils Svalebøg
Blandt deltagerne til arrangementet var også nuværende OB-spillere. Blandt andre Kingsley Madu. Foto: Nils Svalebøg
En stor del af OB's legendariske hold fra kampen i Madrid var samlet. Blandt andet Johnny Hansen (nummer to fra venstre) og Ulrik Pedersen (nummer fire fra venstre). Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce