Annonce
Sydfyn

Mirakel på havnen: To unge mænd reddede kvinde fra at drukne

En 21-årig kvinde faldt natten til søndag i vandet efter at være blevet bortvist fra en restauration, og det kunne være endt fatalt, hvis ikke to unge mænd havde hørt hende råbe. Det vurderer indsatsleder ved Beredskab Fyn.

OPDATERET VERSION, BLANDT ANDET MED EN RETTELSE AF KVINDENS ALDER: Svendborg: To årvågne unge mænd og en periode med tørt vejr.

Det var kombinationen, som natten til søndag forhindrede, hvad det meget vel kunne have været en ulykke med dødelig udgang.

Klokken 1.13 natten blev der slået en alarm af typen "redning, drukneulykke", og indsatsleder Brian Andersen og yderligere tre fra Beredskab Fyn ilede til havnen i Svendborg.

- Da vi kommer, kan vi se, at to unge mænd ligger på maven holder fast i armene på en kvinde, som ligger i vandet ved broen over til Frederiksøen. De gør et kanon stykke arbejde og snakker med hende, men de kan ikke trække hende op, siger Brian Andersen.

Annonce
En 21-årig kvinde blev natten til søndag kørt på sygehuset og kan kan med al sandsynlighed takke to unge mænd for, at det ikke gik værre. Foto: Local Eyes

Brandmand i vandet

Indsatslederen beretter også, at en båd var på vej, og at det er kutyme at sætte den i vandet ved FAF-bygningen på Jessens Mole.

- Men jeg kunne se, at det kunne vi ikke bruge tid på, for det går der jo også nogle minutter med. Så jeg sendte dem til Frederiksøen i stedet, siger Brian Andersen.

Samtidig hoppede en brandmand med tørdragt på i havnebassinet, og så hjalp han med at trække den 21-årig kvinde i bassinet lidt væk fra bolværket - hvorefter to brandfolk kunne hive hende op.

- Fra vi landede dernede, til vi havde hende på land, gik der ikke mange sekunder. Og selv om hun var kold, så var hun ved fuld bevidsthed, da vi trak hende op, siger Brian Andersen om den 21-årige, som for en sikkerheds skyld blev bragt til tjek på Odense Universitetshospital. Og som ifølge Fyns Politi er fra Svendborg og kort forinden var blevet bortvist fra en restauration, som hun havde forladt i ophidset tilstand.

Held i uheld

Efterfølgende kunne indsatslederen afblæse en bil med dykkere, som var på vej fra Odense, og så oplyser han, at der er grund til at rose de to unge mænd.

Og til at sende en venlig tanke til vejrguderne også.

- Det var tørvejr, så folk var udenfor. Men mens vi var dernede, begyndte det at regne og hagle, og hvis det var startet lidt tidligere, var der måske ingen, der havde hørt kvindens råb. Og så kan man kun gisne om, hvad der var sket, siger Brian Andersen og tilføjer, at prognoserne ikke havde været gode.

- Man kan ikke ligge ret længe i koldt vand, før blodcirkulationen til arme og ben stopper. Så hun var formentlig gået ned, siger indsatslederen.

En 21-årig kvinde blev natten til søndag kørt på sygehuset og kan kan med al sandsynlighed takke to unge mænd for, at det ikke gik værre. Foto: Local Eyes
En 21-årig kvinde blev natten til søndag kørt på sygehuset og kan kan med al sandsynlighed takke to unge mænd for, at det ikke gik værre. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce