Annonce
Nyborg

Mink-naboer klager over kommunen

Beboerne, der har udsigt til at blive naboer til en ny minkfarm, har længe kæmpet imod. Nu klager de over kommunens sagsbehandling. Arkivfoto.
  • Kommunen optræder som rådgiver for minkfarmeren, siger naboer og klager til Statsforvaltningen

Skellerup: - Kommunens folk fungerer de facto som rådgivere for landmanden. Vi føler ikke, vi får den samme rådgivning og vejledning.

Blandt andet sådan skriver en gruppe borgere, der har udsigt til at blive naboer til en minkfarm ved Skovhavevej nær Skellerup.

Sagen om minkfarmen er endnu ikke afgjort, men alligevel føler naboerne til ejendommen, at de har fået alt for dårlig behandling af kommunen under sagsbehandlingen.

Klagen er sendt videre til Statsforvaltningen, som er en slags "overdommer" for kommunerne. Dog slår kommunen med det samme fast, at klagen til Statsforvaltningen ikke får nogen opsættende virkning for selve behandlingen af landmandens ansøgning om at etablere minkfarmen.

"Vi oplever, at forvaltningen ved borgermøde i Skellerup 23.5. er fremkommet med misvisende og mangelfulde udtalelser om en række forhold vedr. minkfarmen, herunder: Smitterisiko mellem mink og husdyr, konsekvenser og behandling af klager over måger, forhold vedr. størrelsen på køretøjerne, der anvendes til transport," står der blandt andet i klagen.

Vicekommunaldirektør Søren Møllegaard er leder af kommunens tekniske forvaltning, og han mener ikke, kommunen har gjort noget forkert i sagsbehandlingen om minkfarmen:

- Vi er selvfølgelig ikke enige i de ting, der fremføres i klagen. Vi prøver at administrere loven, som den er, siger Søren Møllegard.

Sagen om minkfarmen er udskudt, fordi Miljøstyrelsen har varslet, at man er på vej med en nye regler for lugt­gener og afstandskrav, når det handler om mink.

Samtidig med klagen til Statsforvaltningen har mink-naboerne skrevet et åbent brev til medlemmerne af Nyborg Byråd. Find brevet på www.fyens.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce