Annonce
Sydfyn

Ministerium bløder op: Fraværsregler ændres for  specialundervisning - par fra Langeland tilfreds

Malene Rasmussen og Brian Kristiansen fra Frellesvig nord for Tullebølle fortalte i søndagsavisen om deres søn, Williams situation. Han lider af angst for at kaste op, og de holder ham hjemme fra Ørstedskolen, indtil alle andre må møde fysisk op i skolen igen. Foto: Michael Lorenzen
Det bliver nu præciseret, at elever i specialklasser kan overgå til nødundervisning i særlige tilfælde. Forældre er tilfredse.
Annonce

LANGELAND: Elever i specialklasser og specialundervisning skal møde fysisk op på skolen, skrev Fyns Amts Avis søndag, hvor et forældrepar til en 12-årig dreng fortalte om deres bekymringer. Nu har Børne- og Undervisningsministeriet så blødt lidt op på formuleringerne og opdateret retningslinjerne.

- Hvis det ikke er muligt inden for de gældende sundhedsfaglige anbefalinger og restriktioner at give de pågældende elever almindelig undervisning, overgås til nødundervisning, hedder det i opdaterede regler fra ministeriet.

- Mit forslag, som jeg har drøftet med kommunens konstituerede skolechef, Anne Lund Seidelin, går på, at elever kan undtages fra at møde her på skolen, hvis vi kan se, at eleverne følger godt med i fjernundervisningen, hvis de trives, hvis der et godt skole/hjem-samarbejde, og hvis der er særligt sårbare familiemedlemmer. Det behøver ikke være eleven selv. Det kan være en forælder, eller der kan være tale om, at en eller begge forældre arbejder et sted, som kræver særlig påpasselighed, siger skoleleder Poul Børge Nielsen fra Ørstedskolen.

- I praksis er der tale om, at vi fortsætter den pragmatiske linje, vi har lagt fra starten, tilføjer han.

Tirsdag var der cirka 50 elever fysisk på Ørstedskolen. Cirka 30-35 af dem i nødundervisning i almen undervisning og cirka halvdelen af eleverne i specialklasserne, 15 i alt.

Annonce

Opbakning til forældre

Hos forældreparret til 12-årige William, der går på mellemtrin i specialklasse, også kaldet spm, er der tilfredshed med de nye retningslinjer.

- Det ligner, at der er politisk opbakning til vores og andre forældres synspunkter, og selv om der stadig gives fravær til William, så er det nu lovligt fravær. Det er bedre, end hvis han bliver noteret for ulovligt fravær, siger Williams mor, Malene Rasmussen, og papfar, Brian Kristiansen.

I weekenden rejste undervisningsordfører for SF i Folketinget, Jacob Mark, spørgsmålet, om elever i specialklasser i alle tilfælde skal møde op. Man kan godt gå i specialklasse uden, at der er tale om mistrivsel, påpegede han og ville gå til undervisningsministeren.

Det har ikke været muligt for Fyns Amts Avis at træffe ham for en kommentar, men til mediet folkeskolen.dk sagde Jacob Mark, at det udsætter elever, forældre og lærere på specialområdet for en unødvendig smitterisiko at kræve, at de møder op. Han så helst specialundervisningen overgå på samme vilkår som nødundervisning og ville som minimum bede ministeren fjerne fraværsreglerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce