Annonce
Assens

Uenig med ministeren: Brugsformand vil holde åbent hele påsken for at begrænse smittespredning

Bestyrelsesformanden for Superbrugsen Assens vil gerne have lov til at holde åbent hele påsken for at kunne begrænse corona-smitten i samfundet bedst muligt. Arkivfoto.
Torsdag skal et hasteforslag endeligt vedtages, der giver større dagligvarebutikker som Superbrugsen Assens lov til at holde åbent to ekstra dage i påsken for at begrænse corona-virus, men det er ikke nok, mener bestyrelsesformand.

Assens: Store dagligvarebutikker som Superbrugsen i Assens har udsigt til at kunne fravige lukkeloven og holde åbent skærtorsdag og påskedag for at begrænse smittespredning af corona-virus.

Tirsdag har Folketinget hastebehandlet et lovforslag, der indeholder en midlertidig lempelse af lukkeloven, da man vurderer, at man kan sprede kunderne på flere butikker, hvis man lader de større dagligvareforretninger holde mere åbent i påsken, hvor folk traditionelt handler stort ind.

Fyens Stiftstidende Assens ringer i denne tid rundt til abonnenterne for at spørge ind til, hvad I mener, der er vigtigst at sætte øverst på dagsordenen.

Evan Jensen, bestyrelsesformand i Superbrugsen Assens, har selv henvendt sig til erhvervsministeren med et forslag om, at dagligvarebutikker med en omsætning på mere end 34,9 millioner kroner bør få lov til at holde åbent alle fire påskedage.

Annonce
Bestyrelsesformand Evan Jensen mener, at lukkeloven skal tages ud af drift frem til sommerferien, hvor større dagligvarebutikker skal have lov til at holde åbent på alle helligdage. Privatfoto.

Minister svarer

Evan Jensen mener ganske enkelt ikke, at hasteforslaget, der skal endeligt vedtages torsdag, er vidtrækkende nok. Særligt med tanke på, hvis landet gradvis skal genåbnes efter påske, og man forinden skal minimere antallet af smittede med covid-19.

Der skal være mulighed for åbent på alle helligdage frem mod sommerferien, mener han.

- Det er godt, men det er ikke godt nok. Der skal være mulighed for fuldt åbent alle dage frem til 1. juli for alle butikker, understreger Evan Jensen, der er godt klar over, at det formentlig ikke er det mest optimale i forhold til de brugsansatte, der skal kaldes på arbejde, men det må der ifølge ham kunne findes en løsning på.

- I sidste ende er det jo kun én mulighed for butikkerne at holde åbent og vise samfundssind, tilføjer bestyrelsesformanden.

Erhvervsminister Simon Kollerup beskriver i et skriftligt svar til Fyens Stiftstidende situationen som helt ekstraordinær:

"Det er derfor også vigtigt for mig at sige, at vi kun lemper lukkeloven midlertidigt, og når vi vælger at lade supermarkederne holde åbent to ekstra dage i påsken, er det for at mindske spredningen af corona-virus", skriver ministeren blandt andet via en presserådgiver.

"Vi har derfor lagt op til, at der kun holdes åbent skærtorsdag og 1. påskedag i tidsrummet fra 10.00-17.00. På den måde sikrer vi, at der kun skal ét hold medarbejdere på arbejde, og at vi samtidig får aflastet en del af de mindre dagligvareforretninger", tilføjer ministeren.

Ikke store festindkøb

Folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), der bor i Assens, forventer at skulle være med til at hastebehandle forslaget torsdag.

Han går umiddelbart ind for kun at sløjfe to lukkedage midlertidigt og beskriver situationen som en balancegang.

- Man prøver at tage hensyn til både det ene og det andet. Det er en fornuftig balance i forhold til, hvad der er behov for, så man heller ikke aflyser lukkeloven mere end højst nødvendigt, forklarer DF'eren.

Han pointerer, at der også er et hensyn at tage til de mindre dagligvarebutikker og købmandsforretninger, som høster en pæn del af omsætningen i eksempelvis påsken.

- Der plejer at være vældig meget tryk på i påsken, men det får nok ikke samme omfang i år, og mange foretager nok ikke de samme store festindkøb i påsken, som man plejer, begrunder Jens Henrik Thulesen Dahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce