Annonce
Odense

Ministerbesøg skal få motorvejen på dagsordenen

Trafikken er tæt på motorvejen syd om Odense. Den igangværende udvidelse til tre spor på den vestfynske del af motorvejen stopper ved Odense V. Men i byrådet i Odense er der et stærkt ønske om at få udvidet med tre spor resten af vejen frem til Odense SØ og tilkørslen ved Svendborgmotorvejen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når trafikminister Benny Engelbrecht (S) skal besøge Lindø Port of Odense i december, skal han også præsenteret for en motorvejsudvidelse.
Annonce

Først kom den ikke - udvidelsen af motorvejen syd om Odense. Så var den pludselig en del af en borgerlig trafikplan, der blev præsenteret lige inden valget i juni. Men da der efter valget blev skiftet både regering og ministre, så blev planerne om at udbygge motorvejen fra Odense Vest til Svendborgmotorvejens tilslutning i Odense SØ pludselig bragt tilbage på forhandlingsbordet, fordi den nye minister ville se på alle elementer af trafikplanerne en gang til.

Derfor udviklede onsdag aftens byrådsmøde i Odense sig også til en debat om, hvordan man får den nye trafikminister Benny Engelbrecht (S) tilbage på rette (læs: tredje) spor ved Odense. Med en såkaldt initiativretssag, foreslog Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti, at borgmester Peter Rahbæk Juel på vegne af et enigt byråd skulle skrive et brev til ministeren og minde ham om, at der er brug for at udvide motorvejen, der for hele strækningens vedkommende ligger i Odense Kommune.

- Det er nu vi skal handle. Vi ved der tidligere har været sat en masse initiativer i gang med de fynske borgmestre osv. Men det er nu vi skal have fat i den nye minister og fortælle om, hvor vigtigt det er at få den her udvidelse, sagde Tommy Hummelmose (K).

Men det var alle nu ikke enige om. Slet ikke Enhedslisten, der med deres to mandater ud af 29 ikke ville skrive under på sådan et brev.

- Vi går ind for kollektiv trafik, ikke mere motorvej, selv om det selvfølgelig ikke er godt at folk sidder i kø og der sker uheld. Så vi er ikke med, sagde Søren Freiesleben (EL).

Hos Socialdemokratiet ville man heller ikke være med.

- Vi er enige om vigtigheden af at få den udvidelse. Men vi kan ikke stemme for at sende et brev, sagde Cæcilie Crawley (S), der fik opbakning fra borgmester Peter Rahbæk Juel, der heller vil udøve lobbyvirksomhed på anden vis.

Han kunne oplyse, at han allerede har et møde i kalenderen med trafikministeren, der i december skal besøge Lindø Port of Odense. Og der bliver motorvejen taget op igen.

Dermed blev forslaget nedstemt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Enorm frustration efter nej til motorbane: - Vi har allerede taget hensyn til vandsalamanderen

Annonce