Annonce
Erhverv

Ministerbesøg i stoffernes tegn: Fynsk gartner vil gro cannabis

Ejer og daglig leder af Gartneriet Alfred Pedersen & Søn ApS, Mads Pedersen, fik fredag besøg af sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og Venstres sundhedsordfører, Jane Heitmann. Foto: Peter Skjødt Mygind

Gartneriet Alfred Pedersen & Søn ApS fik fredag besøg af sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Anledning var en mulig opstart af cannabis-produktion på Fyn.

Annonce

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) besøgte fredag Gartneriet Alfred Pedersen & Søn ApS, der har planer om at blive Fyns første officielle - og helt legale - cannabis-avler. Her hørte ministeren om mulighederne for, at det fynske gartneri kan producere den cannabis, som skal bruges i prøveordningen for medicinsk cannabis, der træder i kraft pr. 1. januar 2018.

- Jeg har inviteret mig selv herud for at høre om de erfaringer, firmaet har gjort sig. Man har oparbejdet en stor viden om cannabisproduktion, og den viden vil jeg gerne have indblik i, sagde Ellen Trane Nørby under besøget.

Firmaet er ellers bedst kendt for sin enorme tomatavl - i folkemunde Katrine og Alfreds Tomater - men hen over de senere år har den daglige leder og ejer Mads Pedersen rejst USA og Canada tyndt med ét mål for øje: At etablere gartneriet på det hastigt voksende marked for medicinsk cannabis. Et mål, der ifølge Mads Pedersen er meget realistisk

- Der er ikke den store forskel på at dyrke tomater og på at dyrke cannabis. Den egentlige forskel ligger i den efterfølgende forarbejdning af produktet. Derfor har vi allieret os med eksperter på det område, der kan hjælpe os med at lave et ensartet kvalitetsprodukt, siger Mads Pedersen.

Annonce

Vigtigt at komme hurtigt i gang

Mads Pedersen er generelt overrasket over, hvor hurtigt politikerne har handlet i denne sag. Hvis alt går som planlagt, vil Lægemiddelstyrelsen allerede i løbet af indeværende måned åbne op for, at mulige producenter kan ansøge om tilladelse til at dyrke cannabis. Det skyldes delvist et politisk pres fra sundhedsministerens side.

- Jeg har opfordret Lægemiddelstyrelsen til at behandle ansøgningerne, så hurtigt som producenterne kan lave dem. Jeg vil gerne have, at vi i Danmark er first movers, siger Ellen Trane Nørby.

Og netop det er helt essensielt, hvis man gerne vil tjene penge på medicinsk cannabis. Det siger Mads Pedersen.

- Vi øjner store eksportmuligheder, men hvis man vil sætte sig på markedet, så gælder det om at komme hurtigt i gang med produktionen. Det er nu, chancen er der, siger Mads Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce