Annonce
Odense

Minister siger god for at rive Vollsmose-boliger ned

Vollsmose skal ikke længere være en ghetto, men en mere gennemsnitlig bydel i Odense. Boligminister Kaare Dybvad har nu givet sit ja til, at det blandt andet kan ske ved at rive 1000 boliger ned. Foto: Michael Bager
Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kalder det en milepæl, at boligminister Kaare Dybvad (S) netop har godkendt både nedrivninger og nybyggeri i Vollsmose. Penge til omdannelsen er der imidlertid fortsat ingen af.

Det er o.k. at rive 1000 almene familieboliger ned, at sælge arealer til private investorer, så de kan bygge 1600 nye, private boliger og etablere erhvervsarealer til både kommunalt og privat formål.

Boligminister Kaare Dybvad (S) har nu godkendt den fælles udviklingsplan, Odense Kommune og boligorganisationerne Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab før sommerferien lagde frem og sendte til vurdering i ministeriet.

En plan, der skal hive Vollsmose af ghettolisten og lade den omdiskuterede bydel få en mere blandet befolkningssammensætning ved blandt andet at reducere mængden af almene familieboliger i området til højst 40 procent.

I en pressemeddelelse kalder borgmester Peter Rahbæk Juel (S) ministergodkendelsen for en milepæl.

- Med godkendelsen står det klart, at vi kan tage de næste skridt i den grundlæggende forandring af Vollsmose. Nu skal vi have en eller flere investorer med til at udvikle området og opføre omkring 1600 nye private boliger, siger han.

- Målet er klart: Vi skal skabe en attraktiv bydel, der hænger bedre sammen med resten af byen, og hvor den enkelte beboer også har samme muligheder som andre odenseanere.

Annonce

Minister følger med

Hos Civica mener formand Flemming Jensen, at Kaare Dybvads ja giver ro i maven.

- Nu har vi grundlaget på plads for de kommende nedrivninger og de omfattende renoveringer, som vil være med til at skabe et helt nyt Vollsmose. Det er vigtigt for vores beboere, at rammerne er på plads, så de kan se fremad - både dem, der bliver i området, og dem, der skal genhuses andre steder i Odense, konstaterer han.

Samme holdning har Erling Nielsen, der er formand for Fyns Almennyttige Boligselskab.

- Det er stadigvæk folks hjem, det handler om, og for Vollsmoses beboere vil de kommende år betyde store forandringer. Men vi vil gøre alt for at sikre en god og værdig genhusning for vores beboere, understreger han.

Ifølge Odense Kommune skriver boligministeren i sin godkendelse, at "ministeriet nøje vil følge med i udviklingsplanens fremdrift og gennemførsel".

Derfor skal Odense Kommune sammen med Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab én gang årligt sende en status-redegørelse til Transport- og Boligministeriet.

Endnu ingen penge

Efter tidsplanen skal de omfattende nedrivninger, udflytninger og nybyggeriet være gennemført i 2030, men der mangler fortsat både investorer og penge.

Peter Rahbæk Juel har ad flere omgange understreget, at Christiansborg skal hjælpe med finansieringen af det opgør med parallelsamfund, som et bredt flertal i Folketinget vedtog i foråret 2018.

Da økonomiaftalen mellem regeringen og Kommunernes Landsforening i fredags blev præsenteret, var der imidlertid ingen penge til omdannelse af Vollsmose eller andre udsatte boligområder.

- Men pengene kommer heller ikke derfra. Pengene kommer fra Christiansborg, og både Odense Kommune og staten har allerede afsat mange penge til Vollsmoseplanen i forskellige puljer. Pengene kommer i takt med gennemførelsen af projektet, og det gælder jo ikke alene i Vollsmose men også andre steder i landet. Men der er ingen tvivl om, at de penge, der er sat af indtil nu, er i underkanten på længere sigt, så der skal komme flere, siger borgmesteren.

- Men med ministerens godkendelse af projektet har vi fået den nødvendige afklaring og et stempel på planen, og det er meget, meget positivt. Jeg forventer helt klart, at vi kan få investorer med om bord i løbet af efteråret. Og vi er jo kun 14 dage inde i efteråret lige nu, tilføjer Peter Rahbæk Juel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem

Annonce