Annonce
Odense

Minister raser mod fynsk skoleleder

Spændingerne mellem jøder og palæstinensere kom klart til udtryk ved den første af sidste uges demonstrationer på Flakhaven, den 29. december, hvor det israelske flag blev antændt i fuld offentlighed.

Undervisningsminister Bertel Haarder mener skolelederen fra Humlehaveskolen er alt for passiv

VOLLSMOSE: Som skoleleder kan man ikke sige "nå" til, at det er farligt for jødiske elever at gå på ens skole. Derfor bliver skoleleder Olav Nielsen fra Humlehaveskolen nødt til at gøre noget ved situationen.

Så klart lyder meldingen fra undervisningsminister Bertel Haarder til Stiftstidendes tophistorie mandag - Skoleleder advarer jøder: Find en anden skole.

- Hvis det er rigtigt, at tilstandende på Humlehaveskolen er sådan, at man må fraråde jødiske elever at komme, så er det et kæmpe problem, siger Haarder.

- Jeg vil opfordre Olav Nielsen til med det samme at kontakte det jødiske samfund i Danmark og få en repræsentant for den jødiske menighed ud på skolen og bruge det som en anledning til at fortælle, at det er fuldstændig uacceptabelt, at nogen så meget som krummer et hår på hovedet af de jødiske elever, siger undervisningsministeren.

Han har allerede selv taget kontakt til det jødiske samfund, som fortæller, at de gerne vil komme.

- Det er bekymrende, at Olav Nielsen ikke gør noget ved situationen. Det her er Danmark - ikke Gaza - og her er det flintrende uacceptabelt at genere andre, fordi de har en anden religion, siger Bertel Haarder og understreger;

- Hvis der er nogen, der har oplevet det samme som Olav Nielsen, bør der efter min mening omgående gøres noget ved det.

Undervisningsministeren er allerede blevet kaldt i samråd af Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen. Han vil have belyst den stigende antisemitisme, herunder unge muslimers negative syn på jødedommen.

- Jeg er stærkt bekymret over den manglende opbakning til en gruppe danskere, der har været en del af det danske samfund i hundreder af år. Derfor skal regeringen reagere, og reaktionen skal være til at føle på. Antisemitisme skal ikke have nogen gang på jorden i Danmark, siger Martin Henriksen.

Annonce
Bertel Haarder raser mod Olav Nielsen, fordi han har opfordret jøder til at finde en anden skole end Humlehaveskolen i Odense.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce