Annonce
Assens

Minister på inspirationstur i Vissenbjerg

Vissenbjerg Skole gør meget for at inddage elevernes forældre. I foråret 2017 inviterede skolen til science event, hvor forældrene kunne se, hvad eleverne arbejder med i undervisningen.Arkivfoto: Yilmaz Polat

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) besøger mandag morgen Vissenbjerg Skole for at høre om samarbejdet mellem forældre, ansatte og elever.

Vissenbjerg: Mandag morgen byder ikke blot på første skoledag for eleverne på Vissenbjerg Skole. Den byder også på et ministerbesøg. Undervisningsminister Merete Riisager (LA) besøger nemlig skolen for at høre om dens skole/hjem-samarbejde. Et samarbejde, som kom under lup for lidt over to år siden, da forældre og lærere besluttede sig for at formulere nogle konkrete forventninger til hinanden.

To år senere, i foråret 2017, var forventningsafstemningen til både forældre, personale og forældre færdig og nedfældet på papir. For eksempel forventes det, "at forældrene understøtter, at barnet møder til tiden udhvilet, mæt og er soigneret og passende klædt på", at skolens ansatte "taler positivt og respektfuldt om og til børnene og forældrene", og at eleverne "tænker sig godt om, når man skriver til og om andre på de sociale medier."

- Vi har haft halvårlige møder mellem skolens ansatte og forældre de sidste 10 år. Vi har haft forskellige temaer og eksperter inde. Der har vi også talt om, hvordan vi kan gøre det bedre med skole/hjem-samarbejdet. Og så er der pludselig nogen, der foreslog, at vi satte os ned og fik formuleret, hvad det er, vi forventer af hinanden. Og det tog vi hul på i foråret 2015, fortæller skoleleder Per Helding Madsen.

Forventningerne hænger nu synligt på skolens vægge.

Anders Winther Jensen, som er formand for skolens elevråd, synes, det er godt, at der er fokus på samarbejdet mellem skole og hjem.

- Det er ikke noget, man går og tænker så meget på i hverdagen, og meget af det er en selvfølge. Men det er vigtigt med et godt samarbejde, for mange elever vil gerne vise deres forældre, hvad de kan præstere. Det skaber motivation, siger han.

Annonce

Det er ikke noget, man går og tænker så meget på i hverdagen, og meget af det er en selvfølge. Men det er vigtigt med et godt samarbejde, for mange elever vil gerne vise deres forældre, hvad de kan præstere. Det skaber motivation.

Anders Winther Jensen, elevrådsformand på Vissenbjerg Skole

Åbner for gode samtaler

Det er sundt at reflektere over, hvad man forventer af hinanden, mener både Michael Kaznelson, som er formand for Vissenbjerg Skoles bestyrelse, og skoleleder Per Helding Madsen.

- Skolereformen skabte så meget blæst, at det var nødvendigt at reflektere. Lærerne og forældrene er børnenes to ben. Man skal interessere sig for sine børn og for, at de får noget ud af deres skolegang. Det kan være en selvfølge, men det er nødvendigt at få det skrevet ned, mener Michael Kaznelson.

Om det er de konkrete forventninger, der er blevet nedfældet, som skaber grundlag for et godt skole/hjem-samarbejde på Vissenbjerg Skole, ved Per Helding Madsen ikke. Men han peger på, at processen har været god, fordi den har åbnet for en dialog mellem skolens parter. Forventningerne kan også lette svære samtaler mellem lærere og forældre, siger han.

- Vi kan ikke lave en lovgivning, men når vi har italesat det i processen, så er det også legalt at tale om det efterfølgende. Det er en åbning for at tale sammen, mener skolelederen.

Merete Riisager ankommer til Vissenbjerg Skole i dag klokken 8.15. Her skal hun overvære, når Per Helding Madsen byder skolens elever velkommen tilbage efter sommerferien. Han byder også i år velkommen til eleverne, der har gået på Skallebølle Skole.

Bagefter skal undervisningsministeren tale med skolens personale, bestyrelse og elevråd, som vil fortælle om skole/hjem-samarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];