Annonce
Faaborg-Midtfyn

Minister om udvisningsfængsel: - Det her er Ringe Fængsels redning

Søren Pape Poulsen blev mandag vist rundt i Ringe Fængsel, som nu kun huser kriminelle udlændinge, der er på vej ud af landet. Foto: Michael Bager

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er glad for at Ringe Fængsel nu kun huser kriminelle udlændinge, der er udvist af Danmark, og kalder det Ringe Fængsels redning.

- Nu har du været på rundvisning i fængslet. Hvad synes du om det?

- Jeg er rigtig positiv. Det viser bare, at det er den rigtige beslutning, vi har taget. Der skal lyde stor ros til personalet, fordi de har fået det implementeret så hurtigt.

- Hvorfor er det en fordel at samle de udvisningsdømte på ét sted?

- Det er en homogen gruppe, der ikke de samme rettigheder til uddannelse og undervisning som danske indsatte. For at bruge ressourcerne bedst, er det derfor er det en fordel, at de er samlet.

- Hvorfor lave lige netop Ringe Fængsel til et udvisningsfængsel?

- Man kan sige, at det her er Ringe Fængsels redning, som måske ellers var blevet lukket. Derudover fylder den lukkede sektor mere og mere, og i den sammenhæng er Ringe Fængsel oplagt, fordi det er sikret godt i forvejen.

- Er der slet ingen ulemper ved at lave sådan en udvisningsfængsel?

- Nej. Fængslet samarbejder med både Søbysøgård og Nyborg Fængslet, som ligger tæt på. Hvis der er én, der ødelægger det hele, så kan man bare flytte vedkommende.

- Er der flere udvisningsfængsler på vej i Danmark?

- Det handler om antallet af udvisningsdømte, men det ligger ikke i kortene. Vi skal ikke lave fængsler, hvis vi ikke er sikre på at kunne fylde dem. Andre fængsler har i dag også stadig udvisningsafsnit.

- I udvisningsfængslet har de indsatte ikke ret til uddannelse, undervisning eller misbrugsbehandling. Du skrev "må døren lukke tungt bag dem" i et debatindlæg i denne avis i weekenden. Er der ikke noget menneskeligt i at hjælpe andre?

- Jo, men danske skatteborgere skal ikke betale for kriminelle udlændinge, som er på vej ud af landet. Udlændinge skal ikke have en bonus for at komme hertil og begå kriminalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce