Annonce
Indland

Minister og kommune vandt sag om skiltning

Roskilde Kommune begik fejl, da ejer af grusgrav ikke blev hørt om skiltning - men landsretten frifinder kommunen for et stort millionkrav.

Annonce

Næsten 10 millioner kroner tabte virksomheden HCS A/S, fordi Roskilde Kommune forbød meget tunge lastvogne på stykke offentlig vej til en grusgrav ved Vindinge.

Det var påstanden i en retssag, som Østre Landsret netop har afgjort til kommunens og Justitsministeriets fordel. To af de tre dommere accepterer kommunens beslutning om at forbyde de tungeste lastbiler at køre på vejen til grusgraven.

Sagens kerne er den færdselstavle, som blev opsat i 2002. Kun lastbiler med tre aksler fik lov at rulle på den 700 meter lange strækning frem til grusgraven. Imidlertid ønskede ejeren af grusgraven at bruge lastvogne med seks aksler og påstod, at kommunens beslutning var ugyldig.

De to dommere giver firmaet ret i, at kommunen begik en fejl ved ikke at høre HCS's mening om færdselstavlen, men fejlen er ikke så graverende, at beslutningen ligefrem er ugyldig, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce