Annonce
Indland

Minister: Mangel på opgave-feedback er uacceptabelt

Sofie Carsten Nielsen (R) kritiserer, at pædagogstuderende ikke får respons på deres opgaver.

I hele landet kan pædagogstuderende nikke genkende til problemet, at deres opgaver ikke bliver læst af underviserne.

Det viser en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget på en lang række af landets pædagoguddannelser.

Og det er "uacceptabelt", lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).

- Man må forvente det som en helt naturlig del af en uddannelse, at man selvfølgelig får respons på de opgaver, som man afleverer, siger hun til Ritzau og fortsætter:

- Det er en prioriteringsopgave, som ledelserne har ansvar for. Uddannelsesinstitutionerne har ansvar for at tilrettelægge forløb, så man kan få feedback på sin opgave.

Konflikten kender de også til i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, PLS, fortæller faglig sekretær Nina Vieland Christensen, som kalder det "et kæmpe problem".

- Nogle steder siger underviserne det direkte: Vi kommer ikke til at give jer feedback på den her opgave. Men I skal skrive den, fordi det siger bekendtgørelsen eller nogen højere oppe.

- Det er demotiverende, siger hun.

Modsat ministeren afviser hun, at problemet skyldes ledelsens prioritering. Derimod har pædagoguddannelsen brug for flere penge.

- Der er ingen tvivl om, at hvis politikerne siger, at lærerne skal give feedback, så bliver pengene bare flyttet fra et andet sted, og så kommer vi til at stå i et nyt problem.

- Så får vi færre undervisningstimer. Og dem har vi for få af i forvejen, siger hun.

Det er lige præcis problemet på pædagoguddannelsen i Horsens. Her siger underviserne ifølge Fyens Stiftstidende ligeud til deres studerende, at der ikke er penge til at læse og rette deres opgaver.

Hvis de vil have opgaverne læst, skal pengene tages fra deres undervisningstid.

Sofie Carsten Nielsen siger, at hun nu vil gå i dialog med uddannelsesinstitutionerne.

- Vi er i gang med et større arbejde om, hvordan vi hæver kvaliteten på de videregående uddannelser. Herunder også pædagoguddannelsen, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce