Annonce
Indland

Minister: Mangel på opgave-feedback er uacceptabelt

Sofie Carsten Nielsen (R) kritiserer, at pædagogstuderende ikke får respons på deres opgaver.

I hele landet kan pædagogstuderende nikke genkende til problemet, at deres opgaver ikke bliver læst af underviserne.

Det viser en rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget på en lang række af landets pædagoguddannelser.

Og det er "uacceptabelt", lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R).

- Man må forvente det som en helt naturlig del af en uddannelse, at man selvfølgelig får respons på de opgaver, som man afleverer, siger hun til Ritzau og fortsætter:

- Det er en prioriteringsopgave, som ledelserne har ansvar for. Uddannelsesinstitutionerne har ansvar for at tilrettelægge forløb, så man kan få feedback på sin opgave.

Konflikten kender de også til i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, PLS, fortæller faglig sekretær Nina Vieland Christensen, som kalder det "et kæmpe problem".

- Nogle steder siger underviserne det direkte: Vi kommer ikke til at give jer feedback på den her opgave. Men I skal skrive den, fordi det siger bekendtgørelsen eller nogen højere oppe.

- Det er demotiverende, siger hun.

Modsat ministeren afviser hun, at problemet skyldes ledelsens prioritering. Derimod har pædagoguddannelsen brug for flere penge.

- Der er ingen tvivl om, at hvis politikerne siger, at lærerne skal give feedback, så bliver pengene bare flyttet fra et andet sted, og så kommer vi til at stå i et nyt problem.

- Så får vi færre undervisningstimer. Og dem har vi for få af i forvejen, siger hun.

Det er lige præcis problemet på pædagoguddannelsen i Horsens. Her siger underviserne ifølge Fyens Stiftstidende ligeud til deres studerende, at der ikke er penge til at læse og rette deres opgaver.

Hvis de vil have opgaverne læst, skal pengene tages fra deres undervisningstid.

Sofie Carsten Nielsen siger, at hun nu vil gå i dialog med uddannelsesinstitutionerne.

- Vi er i gang med et større arbejde om, hvordan vi hæver kvaliteten på de videregående uddannelser. Herunder også pædagoguddannelsen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Annonce