Annonce
Odense

Minister kalder igen Odense-politikere til møde om lovbrud: - Det er ikke for sjov

- Det er første gang, jeg oplever, at der er en borgmester og rådmand, der ikke vil komme til et møde, jeg har bedt dem deltage i. Det er lidt nyt for mig, konstaterer beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tonen er skærpet mellem borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og rådmand Brian Dybro (SF) på den ene side og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) på den anden, efter Odense-politikerne har sagt nej til et møde med ministeren om brud på loven i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.

Sidst fik han et nej. Men nu forsøger han igen, for han stiller sig helt uforstående over for afvisningen.

- Det er ikke for sjov, jeg skrev og bad dem stille til et møde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fastholder, at han vil have et møde og en kammeratlig samtale med borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og beskæftigelsesrådmand Brian Dybro (SF) om de såkaldte revisionsberetninger, der kritiserer Odense Kommune for både i 2016 og 2017 at bryde loven på især ydelsesområdet - altså hos de ledige, der for eksempel får kontanthjælp, og hvor kommunen har været op til to år bagud med sagsbehandlingen.

- Konklusionerne bekymrer mig meget, og jeg ser med stor alvor på, at kommunen gennem flere år har haft betydelige fejl i sagsbehandlingen, lod ministeren forstå i det første brev, som han i slutningen af september sendte til de to Odense-politikere:

- Jeg har stort fokus på, at borgerne får den indsats, de har krav på, og derfor vil jeg bede om, at I på et snarligt møde med mig redegør for, hvordan I vil håndtere de konstaterede fejl.

Men den invitation afviste borgmesteren og rådmanden, og Brian Dybro kaldte ministerhenvendelsen politisk drilleri og virkelig useriøs.

Det gør han stadig.

- Det vidner vist mest om, at der er en valgkamp på vej, og så prøver ministeren at gå efter en kommune med rødt flertal. Han er emsig, for vi har lagt en handleplan, hans egen styrelse (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, red.) følger og har rost, pointerer Brian Dybro.

Annonce

Jeg er ked af, at Rahbæk Juel og Dybro tager så let på landets lovgivning og ikke interesserer sig for de borgere, der potentielt er i klemme. Det her handler ikke om drilleri, men om mit tilsyn som minister.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V)

Børnehaven må stoppe

Alligevel har han nu givet ministeriet et o.k. til at mødes.

- Vi kan jo ikke blive ved med at skrive til hinanden om, at den ene vil have et møde, og den anden ikke vil. Det er jo ren børnehave, og det må stoppe.

- Men vi vil ikke mødes før i januar, hvor vi er længere med handleplanen, og der er noget nyt at fortælle.

Dybro undrer sig i øvrigt over, at Troels Lund Poulsen ikke interesserede sig for lovbruddene og revisionsberetningerne, da det var den borgerlige rådmand Steen Møller (K), der havde ansvaret. Og da der ikke var lagt nogen handleplan.

Til det siger Troels Lund Poulsen:

- Vi ser budgettallene med en vis forsinkelse, og man kunne jo håbe, der var rettet op. Men nu har problemerne strakt sig over flere år, og så er det klart, at når jeg ser, at udviklingen ikke går den rigtige vej, så tager jeg fat.

- Og jeg kan berolige med, at det sker, uanset om det er en rød eller blå borgmester eller rådmand. Dem, jeg har indkaldt til møder på andre områder, er lige så vel blå som røde, understreger ministeren.

Tager let på loven

Troels Lund Poulsen afviser samtidig, at mødeindkaldelsen har karakter af politisk drilleri eller er del af nogen valgkamp.

- Jeg er ked af, at Rahbæk Juel og Dybro tager så let på landets lovgivning og ikke interesserer sig for de borgere, der potentielt er i klemme. Det her handler ikke om drilleri, men om mit tilsyn som minister.

- Jeg kan se, der er problemer i Odense, og det er fint, de har lavet en handleplan. Men den skal de overbevise mig om, at de lever op til. Én ting er, at de mener at have overbevist min styrelse om det, men de har ikke overbevist mig, og de overbeviser mig i hvert fald ikke ved at lade være med at komme til et møde, hvor de kan forklare sig, konstaterer han.

Og tilføjer, at det er første gang, han har oplevet, at en borgmester og rådmand på den måde har afslået at komme til møde i ministeriet.

Beskæftigelsesministeren har endnu ikke selv fået Odense-politikernes nye ja tak til møde. Og han er alt andet end begejstret for Dybros melding om, at det først skal være i januar.

- De tror åbenbart stadig, det er for sjov, at jeg har skrevet til dem. Vi taler om et møde, der skal holdes i begyndelsen af november. Vi skal ikke ind i det nye år, for jeg vil ikke vente to eller tre måneder på at få at vide, hvad der bliver taget af initiativer.

- Derfor forventer jeg, de stiller op til møde i november hos mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce