Annonce
Udland

Minister kalder EU-topfigur en dum dreng for idiot-udtalelse

John Thys/Ritzau Scanpix
EU-Kommissionens første næstformand bør stoppe sine barnlige fornærmelser, siger brexit-minister før EU-møde.

Den øverste EU-ledelse har i store træk udadtil holdt en diplomatisk tone i forhandlinger om Storbritanniens ventede skilsmisse med EU.

Men i en udsendelse, som BBC sender torsdag, siger EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, at de britiske brexit-forhandlere "løber rundt som idioter".

Han henter inspiration til sin bemærkning i den britiske tv-serie "Fars Hær", hvor en af hovedpersonerne hedder Kommandør Mainwaring.

- Jeg mener, at Timmermans bør stoppe sine barnlige fornærmelser. Hvis han er så stor fan af "Fars Hær", vil han kende svaret fra Mainwaring til dette: "stupid boy", siger brexit-minister Martin Callanan før et møde i Bruxelles.

I BBC-udsendelsen siger kommissionens første næstformand, at det er som "Lance Corporal Jones (i Fars Hær, red.): "Gå ikke i panik, gå ikke i panik". De løber rundt som idioter, siger hollænderen.

Angrebet fra Timmermans falder på et tidspunkt, mens Storbritanniens konservative er ved at finde ny leder, efter at Theresa May før sommerferien meddelte, at hun forlader posten som premierminister.

Efter tre års forgæves forsøg på at få skilsmissepapirerne mellem EU og Storbritannien i orden var det nødvendigt med en ny politisk ledelse.

Mest sandsynligt er det, at partimedlemmerne vælger Boris Johnson, som dermed bliver ny premierminister.

Johnson har i britiske medier sagt, at han er overbevist om, at han kan forhandle en bedre aftale for skilsmissen, end May formåede.

Han vil ikke acceptere den såkaldte bagstopper, hvis mål er at forhindre en egentlig grænsekontrol mellem EU-landet Irland og det britiske Nordirland.

Desuden mener han, at han vil kunne forhandle sig frem til, at de to parter kan handle videre uden told og besvær, indtil en handelsaftale og en aftale om det fremtidige forhold er færdig.

Det sagde han forleden i et interview med BBC.

De øvrige EU-lande har hidtil stået sammen. De har sagt, at skilsmisseaftalen ikke kan genforhandles.

Storbritannien står til at forlade EU 31. oktober, hvis ikke parterne bliver enige om andet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];