Annonce
Odense

Minister fik svar og rådmand tog en øl og et stjerneskud på Nyhavn

Fra venstre: Rådmand Brian Dybro (SF), beskæftigelsesminster Troels Lund Poulsen (V) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) havde fredag indkaldt en noget vrangvillig rådmand Brian Dybro (SF) og borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til møde for at tale om lovbrud, der fandt sted under den tidligere rådmand i Odense Steen Møller (K).

Annonce

Med armen vredet halvt om på ryggen tog Odenses beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF) fredag sammen med borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til København for at møde beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der havde bedt om mødet.

Emnet var nogle lovbrud begået af Odense Kommune på beskæftigelsesområdet i 2016 og 2017, men Brian Dybro havde i første omgang ikke ønsket at deltage.

Dels mener han, at lovbruddene blev begået, før han blev rådmand, og han mener også, at Odense Kommune har taget hånd om at få rettet op på problemerne ved atsætte flere penge, ansætte flere folk og lave en handleplan, der er ved at blive ført ud i livet.

Derfor anser Brian Dybro hele miseren som en blå ministers politiske drilleri af en rød rådmand op til et snarligt folketingsvalg. Især undrer Dybro sig over, at ministeren ikke tog sagen op, da lovbruddene blev begået, og rådmanden for området i Odense var konservativ. Til sidst gav Dybro sig dog og indvilligede i at deltage i et møde med ordene:

- Vi kan ikke blive ved med at stå her på hver vores side af Storebælt og råbe efter hinanden, så nu tager jeg det møde.

Annonce

Minister fik vished

Optakten har med andre ord været lidt speciel, og opfattelsen af, hvad der kom ud af mødet, var efterfølgende også meget forskellig.

Troels Lund Poulsen kalder fredagens møde nødvendigt og siger, han ser på sagen med stor alvor.

Ministeren er tilfreds med nu at have fået den vished, som det har givet ham at høre fra Odense Kommune selv, at der er taget de nødvendige initiativer for at rette op på situationen.

- Jeg har noteret mig, at det løfte er blevet givet, og så vil jeg her efter årsskiftet følge op på, om det så er tilfældet og med de deadlines, der er sat, siger beskæftigelsesministeren.

Har du fået noget at vide i dag, du ikke kunne have spurgt dine embedsfolk om?

- Ja, det har jeg da. Jeg kan jo ikke spørge mine embedsfolk om, hvordan man prioriterer i Odense Kommune. Nu har jeg fået vished for, at man prioriterer det her og løbende følger op.

Annonce

Rådmand: Dejligt i Nyhavn

Direkte adspurgt, om Brian Dybro fik noget ud af mødet, lyder den korte udgave af svaret:

- Nej.

Han fik dog leveret sit budskab:

- Det er en lortesag, jeg har overtaget. Vi har handlet på det, afsat flere penge til indsatsen og ansat flere medarbejdere samt iværksat en handleplan, og det forløber efter planen.

- Jeg har bare sagt det, ministeriet godt vidste i forvejen, siger Dybro.

Han fremhæver dog et højdepunkt fra turen.

- Jeg fik et stjerneskud og en øl i Nyhavn. Det var dejligt.

Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S) var også med til København for at møde Troels Lund Poulsen. Han siger lidt mere diplomatisk:

- Jeg oplever, at ministeren er anerkendende overfor det arbejde, Odense Kommune gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bil kørte ind i jordbunke

Annonce