Annonce
Nyborg

Minister får huskeseddel: Hjælp os af med støjplage

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (tv) har i et brev mindet transportminister Benny Engelbrecht (S) om, hvad de to talte om under ministerens besøg i Nyborg den 16. december. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Borgmester og udvalgsformand minder transportministeren om mulighederne for at hjælpe nyborgenserne af med trafikstøj.

Nyborg: Sæt farten ned. Og giv Vejdirektoratet besked på at lægge støjsvag asfalt på.

Sådan lyder det i en huskeseddel i form af et brev, Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) og formanden for teknik- og miljøudvalget, Per Jespersen (S), har sendt til transportministeren.

Transportminister Benny Engelbrecht kunne under et besøg i Nyborg den 16. december selv høre, hvor slemt det står til med trafikstøjen fra den del af Den Fynske Motorvej, der går tværs gennem byen.

Og nu anmoder de to lokale politikere ham altså om sætte handling bag de ord, der blev udvekslet en lille uge før jul.

Annonce

Oplagte løsninger

Ifølge Vejdirektoratets seneste undersøgelser er 1312 boliger i Nyborg plaget af trafikstøj, der ligger over den vejledende grænse.

Og som de lokale politikere, byens støjplagede borgere og ministeren talte om den 16. december, er der to oplagte løsninger på støjproblemerne: En nedsættelse af hastigheden og støjsvag asfalt.

En hastighedsnedsættelse fra 110 km/t til 90 km/t og støjsvag asfalt på motorvejens cirka fem kilometer lange stækning gennem Nyborg vil ifølge Vejdirektoratet medføre en "væsentlig og tydelig" ændring af trafikstøjen til det bedre.

Kenneth Muhs og Per Jespersen opfordrer derfor transportministeren til, at "lade strækningen gennem Nyborg være forsøgsstrækning med nedsat hastighed", ligesom de mener, det vil "være prisværdigt, hvis Vejdirektoratet i år planlagde for ny støjreducerende asfalt i Nyborg".

Under sit besøg i Nyborg den 16. december oplyste transportministeren, at han vil indlede forhandlinger med Folketingets partier om en 10-årig infrastrukturplan, hvor penge til dæmpning af støj fra især motorveje skal indgå.

Ifølge Vejdirektoratets seneste støjrapport er 106.000 boliger i Danmark udsat for trafikstøj, der ud over at ligge over de vejledende grænser også truer de ramtes fysiske og mentale sundhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce