Annonce
Indland

Minister: En julegave jeg ikke turde håbe på

Kim Christiansen, DF (tv) og Lars Christian Lilleholt, V (th) var begge med til det Fynske Folkemøde i år. Foto: Michael Bager

Energi-, forsynings- og klimaminster Lars Chr. Lilleholt er med egne ord "super, super glad" for regeringens aftale med DF om det tredje spor og lavere brotakst.

Lars Christian Lilleholt (V) er en hurtigttalende og ovenud glad minister, da Fyens Stiftstidende får ham i røret på aftenen, hvor aftalen om sænkelsen af broafgiften på Storebæltsbroen og det tredje spor på den vestlige del af Fynske Motorvej netop er indgået.

- Det er en glædelig, en rigtig glædelig dag for Fyn. Jeg er en rigtig glad fynsk minister. Jeg er overbevist om, at det, at der har været lagt et massivt pres fra Fyn, er med til, at vi har fået sådan en aftale i dag, siger han.

Aftalen er ifølge Lars Christian Lilleholt en gave, og hans begejstring er ikke at tage fejl af.

- Jeg er super, super glad. Det er er en rigtig god aftale for Fyn og for hele Danmark. Det her er en større julegave, end jeg havde turde håbe på. Det glæder mig, at vi får reduceret taksterne på Storebælt, og vi nu får taget hul på at nedsætte broafgiften. Det er med til at sikre mobilitet, arbejdskraft og mere fri bevægelighed, også for dem med familier på den anden side af broen, siger den fynske energi-, forsynings-, og klimaminister.

Han sender også et tak til regeringens støtteparti, der indgik aftalen sammen med regeringen.

- Det her viser, hvor godt et tæt samarbejde, der er mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Annonce

Til gavn for alle

Hos DF var stemningen ligeledes høj.

- Vi mener ikke, at sænkelsen af broafgiften kan stå alene, uden at man også kigger på trængslen. Man har et problem i dag, og det ville man bare forværre, hvis man alene sænkede brotaksten. Så det er en positivt afledt effekt, det tror jeg også, man vil synes på Fyn, siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, med et grin og fortsætter.

- Det er til gavn - ikke kun for fynboer - men for alle folk, der kører på tværs af landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Annonce