Annonce
Indland

Minister: Antibiotikacenter vil gavne både landbrug og sundhed

Ellemann-Jensen håber, at nyt videncenter om resistens vil tiltrække både danske og udenlandske forskere.

Danmark kan noget særligt, når det handler om at få sundhedsvæsnet og landbruget til at arbejde sammen. Samtidig har Danmark i forvejen stor viden om resistente bakterier.

Sådan lyder det fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), efter at det er blevet offentliggjort, at Danmark får et internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens.

- Jeg håber på, at vi kan bidrage fra dansk side med den viden og erfaring, vi har inden for antibiotikaresistens. Vi er faktisk ganske gode til det, siger Ellemann-Jensen.

- Det skal dels være en måde, vi kan bidrage med vores viden på. Og en måde at få større viden til Danmark på. Til gavn for os, men også til gavn for særligt udviklingslande og resten af verden.

Spørgsmål: Kan vi få noget særligt ud af, at centret ligger her i landet i forhold til problemet med svine-mrsa?

- Det, vi kan få ud af det og det, vi kan bidrage med, er den sammenhæng, vi har her i Danmark mellem forskning i resistens, både når det angår det veterinære og vores sundhedssystem.

- Det skulle gerne være til gavn for både danskernes sundhed og dansk landbrug, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Det er endnu ikke besluttet, hvor i Danmark centret skal ligge, oplyser ministeren. Det ventes at få 400-500 ansatte.

Spørgsmål: Forventer I, at det bliver danske job eller er det udenlandske forskere, der skal hertil?

- Jeg håber, at det bliver en kombination. For vi har mange kompetencer på området i Danmark. Og vi er nogle af de dygtigste i verden til det her. Men vi er ikke de eneste. Så jeg håber, at der kommer dygtige kræfter hertil udefra.

Pengene til centret skal dels komme fra Danmark selv, oplyser Ellemann-Jensen.

- Og så er det nødvendigt at få andre nationer til at spytte i bøssen. Ligesom det er nødvendigt at få organisationer og private donorer til at bidrage.

Miljø- og Fødevareministeriet oplyser, at den endelige pris på centret ikke kendes endnu. Ligesom det heller ikke er klart, hvor meget den danske stat skal betale.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce