Annonce
Nordfyn

Minisommerlejr: Gæve søspejdere overnattede i trætoppen

Malik Grube Hansen på vej op i trætoppen, imens Mathilde Thomassen og Sigrid Nydam Petersen allerede er i gang med at sikre sig med liner og karabinhager. Foto: Dorthe Wolff
En aflyst distriktssommerlejr og ej heller regn og blæst skal være en hindring for søspejderne i Bogense, der henover den første weekend i juli afviklede deres egen lokale sommerlejr.
Annonce

Bogense: De skulle egentlig have været på en stor distriktssommerlejr med omkring 100 spejdere på Midtfyn, men da det blev aflyst på grund af corona og forsamlingsforbud, har man hos Søspejderne i Bogense fra lørdag til tirsdag haft gang i deres egen lille sommerlejr ved Sct. Georgs Gildet.

- Det har vi gjort, for at børnene ikke skulle miste deres spejderarbejde - og fordi vi andre også brænder for det. Og jeg synes, at det har været en stor succes, fortæller gruppeassistent hos søspejderne i Bogense, Stefan Nielsen.

Godt nok har lejren været præget af vand fra oven, men:

- Vi har alligevel holdt humøret oppe. Børnene har sovet i træer, og vi har hængt en kæmpe presenning op over vores bålsted mellem træerne, så vi stadig har kunnet sidde rundt om bålet. Og i aften er der vist nogen, der vil lave pizza over bål, fortalte Stefan Nielsen under nogle formiddagsaktiviteter mandag.


Midt om natten, da jeg skulle op og tisse, og jeg virkelig ikke havde lyst til det, tabte jeg min ene sko ned i åen.

Sigrid Nydam Petersen, søspejder


Derudover har der været flere ude og sejle i kano, blandt andet med det formål at se de nye flydende shelters i byens havn an:

- Vi var flere, der havde håbet at kunne sove i dem en af nætterne, men det har desværre blæst for meget til det.

Annonce

Nat i trætoppen

I stedet har spejderne sovet i store, gule patruljetelte, og nogle af de store børn har sovet i områdets - på land stående - shelter. Derudover blev det også til en enestående oplevelse for blandt andet Sigrid Nydam Petersen, da hun en af nætterne prøvede at sove i hængekøje i en trætop.

- Det var sjovt at sove oppe i træet, for det har jeg ikke prøvet før, men jeg var også lidt bange for at falde ud. Og midt om natten, da jeg skulle op og tisse, og jeg virkelig ikke havde lyst til det, tabte jeg min ene sko ned i kanalen nedenunder.

Skoen blev dog fundet morgenen efter af spejder-kammeraten Malik og reddet op af vandet, der strømmede under træet.

Gruppeassistent Stefan Nielsen fortæller, at han har mærket en stor lyst til at komme i gang med spejderaktiviteterne igen blandt sommerlejrens omkring tyve børn.

- De er glade for at komme ud, og nogle af de faste ture, som vi plejer at tage ud på, er der flere, der har sagt, at de har savnet her i foråret. Så det er rart at komme lidt i gang igen.

Mathilde Thomassen, Malik Grube Hansen og Sigrid Nydam Petersen fik én på opleveren, da de sov i hængekøje i en trætop over en kanal. Foto: Dorthe Wolff
Det var Sigrid Nydam Petersens første overnatning i en hængekøje højt oppe i træets top. Foto: Dorthe Wolff
Søspejderne holdt sommerlejr i Bogense 4.-7. juli. Foto: Dorthe Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce