Annonce
Kerteminde

Minimumsnormeringer skal ikke koste i forældrenes pengepung

Regeringens minimumsnormeringer skal ikke koste i forældrenes pengepunge, mener borgmester Kasper E. Olesen (S).
Det skal ikke være dyrere at få passet børn i Kerteminde Kommune, selv om regeringen indfører minimumsnormeringer
Annonce

Kerteminde: Med regeringens minimumsnormeringer i daginstitutioner er der lagt op til, at regningen kan ende hos forældrene. Kommunerne må opkræve op til 25 procent i forældrebetaling, og hvis det bliver dyrere at drive institution, betyder det naturligvis, at egenbetalingen kan stige. Hvis det står til borgmester i Kerteminde Kommune Kasper E. Olesen, skal forældrene dog ikke yderligere til lommerne.

- Jeg kan ikke love, at det ikke kommer til at ske, men mit oplæg vil være, at vi fastfryser det beløb, forældrene allerede betaler, siger Kasper E. Olesen (S).

Argumentet fra borgmesteren lyder blandt andet på, at Kerteminde-borgerne betaler meget i skat i forvejen, og at en stigende egenbetaling vil ramme skævt.

- Jeg kan ikke love, at det ikke kommer til at ske, men mit oplæg vil være, at vi fastfryser det beløb, forældrene allerede betaler, siger borgmester Kasper E. Olesen (S).

Annonce

Venter på udligningsreform

- Vi betaler ikke den højeste skat i Danmark, men vi ligger i den dyre ende. Derudover ligger gennemsnitsindtægten for en Kerteminde-borger lavere end landsgennemsnittet, så det kommer til at ramme dem hårdere, siger Kasper E Olesen.

Borgmesteren vil ikke garantere, at prisen på en daginstitutionsplads ikke kommer til at stige på længere sigt, men han synes ikke, at det giver mening at ændre på institutionstaksterne før, at en udligningsreform er blevet vedtaget.

- Jeg synes ikke, at vi skal lægge ekstra skatter over på borgerne før, der er kommet en udligningsreform. Jeg ønsker, at vi har det grundlag før, vi bare begynder at skrue op for forældrebetalingen, siger Kasper E. Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce