Annonce
Debat

Minimum for ældre?

Annonce

Læserbrev: Et eller andet sted støder vi på teksten: “Vi skal alle blive som børn på ny“. Måske fra Bibelen, men ikke mindre sandt.

Ældre mennesker skal måske have en hånd til at få skoen på, lynet frakken og måske en arm, så man ikke falder og slår sig, i værste fald brækker noget.


Hvis en af vore kære unger skulle løbe rundt med en våd ble eller værre i mere end to timer i daginstitutionen, så ville der rejse sig et skrig fra alle sider.


Måltidet kræver også en hjælpende hånd for ikke at spilde den opvarmede mad. Tørres omkring munden, så man ser nogenlunde ud, hvis der skulle komme nogen forbi. Toiletbesøg må også kalde på hjælp, med mindre man klarer det ærinde i bleen.

Nu “puttes“ de ældre til natten, i god tid, så de har mulighed for at ligge og spekulere på, hvad forskellen er på unge og gamle? Hvis en af vore kære unger skulle løbe rundt med en våd ble eller værre i mere end to timer i daginstitutionen, så ville der rejse sig et skrig fra alle sider: BUPL, forældre-organisationer, sundhedsmyndigheder, kommunale instanser, politiet - måske, og alle andre, som måtte have en mening om dette overgreb.

Minimumsnormeringer er på vej i daginstitutionerne mv. Må vi ældre håbe på, at vi bliver gamle nok til også at opleve det på ældreomrrådet?

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce