Annonce
Assens

Minimal kropskontakt: Sådan skal idrætsforeninger gennemføre træninger

Ifølge retningslinjerne skal der altid være en voksen frivillig eller træner til stede, når børn og unge efter sommerferien starter op til diverse sportsgrene i idrætsforeningerne. Arkivfoto: Frederik Nordhagen

Det kan være svært at udføre en holdsport med minimal kropskontakt. Men det er alligevel den udfordring, som flere idrætsforeninger står over for, når diverse holdtræninger starter op efter skoleferien. Læs her, hvilke retningslinjer, foreningerne skal være opmærksom på, når boldene igen skal kastes.

1 To meters afstand

Hvis det muligt, opfordrer Kulturministeriet til, at man holder to meters afstand ved aktiviteter i bevægelse eller ved fysiske anstrengelser. Men spiller man for eksempelvis håndbold eller fodbold, som er en kontaktsport, må man gerne have fysisk kontakt, hvis man har stor opmærksomhed på sundhedsmyndighedernes anbefalinger om hygiejne og kontaktsmitte.

Generelt opfordres der til at minimere andelen af tid med kropskontakt - især ansigt-til-ansigt-kontakt.

2 Sprit bolde af

Der må gerne bruges bolde, kegler, mål og andre redskaber til de forskellige idrætsaktiviteter, Dog skal alt rengøres ofte og afsprittes før og efter aktivitet samt så hyppigt som muligt under selve aktiviteten.

3 Grupper under 100

Den 8. juli blev forsamlingsforbuddet hævet til 100 personer. Ifølge retningslinjerne fra Kulturministeriet må der dog gerne være over 100 personer på én idrætsfacilitet - for eksempel en håndboldhal. Dog skal de personer være samlet i forskellige grupper, der hver især holder sig inden for forsamlingsforbuddets maks.

4 En voksen til stede

Når børn og unge vender tilbage til deres fritidsinteresser i idrætsklubberne efter skoleferien, må de ikke træne, uden der er en voksen træner eller frivillig til stede.

5 Ekstra rengøring

De enkelte idrætshaller må gerne åbne op for omklædningsrum, så længe sundhedsmyndighedernes anvisninger til rengøring kan overholdes, og hvis det kan indrettes på en måde, så der ikke opstår kø-dannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce