Annoncørbetalt indhold

Miniguide: Sådan vælger du en god champagne

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indholdAnnonce

Det er ikke alle, der har nemt ved at vælge en flaske champagne. Dem, der har svært ved det, oplever som regel, at det er svært at skelne de mange champagner fra hinanden. Hvad er godt, og hvad er knap så godt? Dette medfører, at mange blot ender med at vælge en vilkårlig flaske, og håber på det bedste. Det er dog ikke en god idé at gøre dette, da man risikerer at købe en champagne, man faktisk ikke bryder sig om.

I stedet bør man sætte sig ind i, hvordan man vælger en god champagne. Og heldigvis er det noget, du kan blive klogere på i denne artikel.

Der er forskel på smag

Først og fremmest er det vigtigt, at man husker, at der er forskel på smag. Derfor findes der ikke én champagne, der er den bedste. Det vil der altid være delte meninger om.

Af denne grund skal du heller ikke bekymre dig om, hvad andre siger. I stedet skal du blot have fokus på at finde en champagne, der passer til din smag og dine præferencer.

For at finde en sådan flaske champagne, er der flere ting, der skal være i fokus. Derfor kræver det, at man er villig til at sætte sig ind i, hvad der adskiller champagnerne.

Skal den være sød eller tør?

Champagne adskiller sig fra hinanden på flere punkter, men bl.a. i forhold til sødmegraden, som afgøres af den restsødme, der er i vinen, når den sættes til salg.

Denne restsødme skyldes enten naturlig restsødme eller en tilsat sødme. Da der er betydelig forskel på sødmegraden, er det et aspekt, der er vigtigt at gøre sig tanker om, når du skal vælge din champagne.

Champagne (og andre mousserende vine) bliver inddelt i forskellige sødmegrader, og fordeles ofte efter følgende termer:

●     Doux: Meget sød - Sukkerindhold højere end 50 g/l.

●     Demi Sec: Halvsød - Sukkerindhold mellem 32-50 g/l.

●     Sec: Halvtør - Sukkerindhold mellem 17-32 g/l.

●     Extra Sec (Tres Sec): Tør - Sukkerindhold mellem 12-17 g/l.

●     Brut: Tør - Sukkerindhold lavere end 12 g/l.

●     Extra Brut: Meget tør - Sukkerindhold under 6 g/l.

●     Ultra Brut: Helt tør - Sukkerindhold under 3 g/l.

Når du kender til disse termer, er det lettere at finde en champagne, der falder i din smag. Du vil nemlig ganske let kunne vurdere, om det er en sød eller tør champagne. Hvorvidt det f.eks. er en Brut eller Sec er stort set altid angivet på etiketten på champagnen.Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.