Annonce
Fyn

Mini-stikprøve: Vidt forskellige ventetider til kviktest på Fyn

Mandag den 12. april ved nitiden om morgenen var der knap en times kø, hvis man ville have en kviktest hos Carelink i Farvergården i det centrale Odense. Foto: Lars Krejberg
Der foretages dagligt omkring 35.000 kviktest i Syddanmark. Også på Fyens Stiftstidende lader vi os jævnligt pode for at undgå smittespredning. Med noget forskellig ventetid. Vi har bedt kollegerne hjælpe med en stikprøve ved at fortælle, hvor længe de har stået i kø til de hurtige test.

På redaktionen har vi lavet en lille stikprøve for at få et indtryk af, hvordan det ser ud med ventetiden ved nogle af de mange steder på Fyn, hvor man kan tage en kviktest for covid-19.

Vi har bedt kolleger melde ind, hvornår de er blevet testet i den seneste tid, og hvor længe de måtte stå i kø, inden de kunne vise sundhedskortet og blive podet i næseborene.

Der er tale om en lille uvidenskabelig stikprøve, som man ikke skal driste sig til at konkludere noget generelt ud fra. Men den viser dog, at der indimellem er lang kø, og at ventetiderne kan være vidt forskellige på teststederne.

Annonce

En del måtte vente i 40-60 minutter, nogle endda endnu længere, mens andre smuttede igennem i løbet af få minutter.

Fem minutter eller syv kvarter

For eksempel kunne man i Assens i det gamle rådhus, hvor en kollega mødte op klokken 12 mandag den 12. april, komme til efter blot fem minutter. Klokken 12 var også en anden medarbejder taget til test, men det var ved jobcentret på Tolderlundsvej i Odense, hvor ventetiden viste sig at være 45 minutter.

Køen var endnu længere for en tredje, der mødte op klokken 12.08 i Farvergården i Odense. Her gik der 70 minutter, inden testen blev foretaget.

Men også i samme by kan der være store forskelle. En kollega stod i kø i en time og tre kvarter mandag den 12. april fra klokken 17.30 ved Lær dansk i Østergade i Odense. Var han 15 minutter forinden mødt op ved Hus 88 på Blangstedgårds Allé, ville han som en anden medarbejder kun have stået i kø i cirka fem minutter.

Dagen efter, den 13. april klokken 15:38, kunne man stryge igennem testen på Brenderup Skole på under et minuts tid. Derimod var ventetiden på en kviktest ved Lær dansks lokaler i Østergade i Odense på 28 minutter for medarbejderen, der mødte op der klokken 15:45.

En del kolleger har også meldt ind, efter de har været til PCR-test. Her har ingen ventet mere end ti minutter på at komme ind til testen, mens der er større forskel på ventetiden på resultatet. Nogle har fået svar på under et halvt døgn, mens andre måtte vente næsten to døgn på et svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce