Annonce
Udland

Mindst en person meldes dræbt i masseskyderi i Seattle

Gabe Reyes/Reuters
Skyderiet fandt sted nær det berømte Pike Place Market. En person er død, og fem andre er i kritisk tilstand.

En kvinde er blevet dræbt i et skyderi i det centrale Seattle sent onsdag eftermiddag nær et populært turistområde. Fem andre personer er kritisk såret.

Det oplyser politiet i den amerikanske millionby.

Mindst en mistænkt gerningsmand er på fri fod efter masseskyderiet, der fandt sted ved en McDonald's tæt på turistmagneten Pike Place Market.

Det er det tredje skyderi i området på mindre end to døgn.

- Betjente er ved at undersøge et skyderi nær hjørnet af 4th Avenue og Pine Street, skriver politiet i Seattle på Twitter.

- Der er adskillige ofre. Den mistænkte er stukket af, og politiet leder efter ham.

Lokale medier citerer politidirektør Carmen Best for at sige, at en person er død, mens fem andre er kritisk såret.

Talsperson for hospitalet Harborview Medical Center Susan Gregg oplyser, at en 55-årig kvinde, som er blevet skudt i maven, er blevet hastet ind på en operationsstue.

Desuden er tilstanden alvorlig hos en femårig dreng, der er blevet skudt i benet.

Skyderiet fandt sted kort efter klokken fem onsdag eftermiddag lokal tid.

Politiet har beordret folk til at holde sig væk fra området og lukket en undergrundsstation, mens betjente leder efter den mistænkte.

En medarbejder på kaffebaren Victrola Coffee Roasters, Tyler Parson, fortæller til The Seattle Times, at han var på arbejde, da han pludselig hørte skud og så ofre falde til jorden.

Han fortæller videre, at folk løb ind i kaffebaren for at søge i dækning.

- Skyderiet var bare virkelig skræmmende. Det er skræmmende, at det var så tæt på, siger han til avisen.

Det er uklart, om nogle af ofrene er turister.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce