Annonce
Udland

Mindst 81 personer meldes dræbt i brand i Bangladesh

Snesevis af personer er omkommet i en brand i en fireetagers boligejendom i Dhaka, der også husede et kemikalielager. Det tog omkring 200 brandfolk over fem timer at få kontrol over flammerne, der bredte sig til andre bygninger.

81 personer er døde i en brand i Dhaka i Bangladesh. Myndighederne frygter, at dødstallet stiger, skriver AFP.

Adskillige personer er omkommet i en bygningsbrand i hovedstaden i Bangladesh, Dhaka. Og dødstallet bliver ved med at stige.

I løbet af dagen er antallet af dødsofre løbende opjusteret, og ved middagstid torsdag er 81 personer ifølge AP bekræftet omkommet.

- Antallet kan stige. Eftersøgningen er fortsat i gang, lød meldingen fra Ali Ahmed, der er chef for brandvæsnet, tidligt torsdag ifølge AFP.

Branden kom under kontrol efter mere end 10 timers af hektisk slukningsarbejde. Omkring 50 personer blev såret, hvor nogle af dem blev slemt forbrændt.

Ilden opstod sent onsdag aften lokal tid i en etageejendom med lejligheder. Bygningen indeholder også et lager til opbevaring af kemikalier.

- Jeg talte med en kunde og pludselig råbte han ild, ild, siger Javed Hossain, der ejer en dagligvareforretning i området.

Årsagen til branden, der fandt sted i en basar i den ældre del af Dhaka, er endnu ikke fastlagt.

Men muligvis er den opstået i en gasbeholder, hvorefter flammerne på grund af de letantændelige kemikalier hurtigt har omspændt hele bygningen, oplyser brandchef Ali Ahmed.

- Der var en trafikprop, da branden brød ud. Derfor kunne folk ikke undslippe, siger han og uddyber, at kvarteret er kendetegnet ved meget smalle gader.

Flammerne bredte sig til nabobygninger, og det varede over fem timer, før branden var nogenlunde under kontrol. Omkring 200 brandfolk deltog i slukningsarbejdet.

I 2010 blev Bangladesh ramt af en tilsvarende tragedie. Over 120 mennesker mistede livet i en brand i en gammel bygning, der ligeledes husede et varelager for kemikalier.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce