x
Annonce
112

Mindre udrykninger: Pige sad fast i gynge og skraldestak i brand

Brandvæsnet havde to mindre udrykninger i løbet af onsdag 25. marts. Arkivfoto: Palle Herløv

Nordvestfyn: Brandfolkene hos Trekantbrand i Middelfart havde en relativt rolig dag onsdag 25. marts. Men der var dog udrykning til en af de lidt mere kuriøse sager.

Det fortæller indsatsleder Johnny Rasmussen, der 19.52 fik en melding om, at en person var blevet fastklemt i en maskine i Kauslunde.

Da detaljerne om situationen tikkede ind, viste sagen sig dog heldigvis at være mindre dramatisk.

En pige, der havde leget på den lokale legeplads, havde undervurderet sin egen størrelse og klemt sig ned i en gynge beregnet til mindre børn. Det gik fint, lige indtil hun skulle hive sig op af den igen. Det kunne hun ikke selv og heller ikke med hjælp fra veninden.

Johnny Rasmussen ankom til legepladsen som første mand. Han fik pigen, der var lidt flov over situationen, trukket fri, og afblæste brandbilernes udrykning.

Annonce

Varme sprang rude

Tidligere samme dag var et hold brandfolk ude til en mindre brand i Teglværksgade i Middelfart.

Her var der gået ild i en stak affald. Varmen blev tilpas intens til, at en rude i den nærliggende ejendom sprang, oplyser Johnny Rasmussen.

Det førte til, at røgen fra ilden kunne trænge ind, men ikke værre, end at det kunne klares med en gedigen gang udluftning i forårsvejret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce