Annonce
Middelfart

Mindre nethandel, Restaurant Flammen og iværksætterhjælp fra kommunen: Her er læsernes løsninger på Middelfarts tomme butikker

I mandagens udgave af Fyens Stiftstidende bragte vi historien om Brobygning Middelfarts direktør, Lene Lawaetz, som garanterer, at gågaden ikke ender som en spøgelsesby. I samme ombæring efterspurgte vi læsernes løsningsforslag. Foto: Fyens Stiftstidende 19. august 2019.
Vi bad brugerne på avisens Facebook-side "Vores Middelfart" komme med ideer til, hvordan der kan skabes mere liv i gågaden i Middelfart. Her er et udpluk af deres bud.

Mia Madsen: En lavere husleje fra udlejerens side, og måske man fra kommunes side kunne lave et program, hvor man hjalp nogle unge, som har nogle planer om at være selvstændige på vej. Det kunne være alt fra råd og vejledning til konceptudvikling og eventuelt hjælp til at parre dem med et passende lejemål i gågaden. Så kunne det være, man kunne tiltrække nogle, der gik med sådan en drøm.

Janni Pedersen: Jeg er helt enig i, at byen trænger til fornyelse. Hver gang en ny butik åbner, er det tøj eller en smykkeforretning eller caféer. Det er gode butikker, vi har, men dem er der nok af i forvejen. Lad os få noget nyt til byen. Måske: Søstrene Grene, en ny legetøjsbutik, Neye.

Morten Aagaard Nielsen: Hvad med en pladebutik...ville det kunne gå mon i dag?

Dennis Thode: Man skal få den almindelige borger i Middelfart til at forstå, at hver gang man fylder varer i indkøbskurven i en netbutik eller kører til Kolding Storcenter, går omsætningen fra byens butikker. Det er ikke nok kun en gang imellem at købe et par sokker, når man lige akut mangler, nej der skal handles jævnt i byen og ved alle højtider. En ting der er sikkert er, at udbudet følger efterspørgslen. Mange har fokus på, at der skal flere kædebutikker til, men når kædebutikkerne kigger på at etablere sig, kræver det også, at der er et spændende handelsliv i byen, som de minde specielbutikker er med til at bidrage til. Hvis alle middelfartere lagde bare halvdelen af de penge, der bruges i nethandel og Kolding Storcenter, ville der være stor mangel på lokaler til nye og spændende butikker i vores by.

Stig Mikkelsen: Opgive gågadeprincippet og lave ensrettet gade med p-mulighed i den ene side.

René Falch Olesen: Udvid gågaden hen til krydset ved Gammel Banegårdsvej. Så det kan blive mere attraktivt for de “døde” butikker, der også ligger der.

Maiken Maria Vibede: Bedre p-pladser ville gøre en forskel for mig, det er alt for bøvlet lige at køre til butikken. Flere forskellige butikker og lavere husleje

Charlotte Ernst: En butik, hvor vi kan sidde, og hvor man kan vælge og blande lækre salater og flutes med fyld - ligesom Café K i Fredericia. En skobutik mere. Et sted der serverer billig gammeldags mad. Restaurant Flammen kunne være en skøn ting. Nogle handlemuligheder i Skrillinge, ved godt der kommer en Rema. Lidt forslag herfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce