Annonce
Fyn

Mindre lyn over lyntog: Letbane tvinger tog til pause i Odense

Der bliver tid nok til at stige af og på, når lyntogene fra København mod Jylland får ekstra 20 minutters ophold i Odense i løbet af juli og begyndelsen af august. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen.
Letbanearbejdet i Odense betyder, at intercitylyn-togene fra København og Kastrup til Aalborg, Struer og Sønderborg må holde ekstra længe i Odense.
Annonce

Fyn: Byggeriet af letbanen i Odense påvirker som tidligere omtalt også DSB's togdrift denne sommer. På grund af byggeriet er intercitylyn-tog fra København i to perioder i løbet af sommeren nødt til at holde pause i Odense, oplyser DSB.

Fra mandag 8. juli til og med fredag 13. juli vil togene fra København og Kastrup holde 20 minutter i Odense, før de kører videre mod Jylland. Det gentager sig fra søndag 21. juli til og med fredag 2. august.

Der er ifølge DSB ingen ændringer for togene, som kører i retning mod København.

DSB fortalte allerede i slutningen af maj, at letbanearbejdet i Odense vil påvirke togpassagerer på Fyn. Blandt andet vil der i første halvdel af juli og fra slutningen af juli og ind i august køre færre intercity- og lyntog mellem Odense og Fredericia, samt busser i stedet for regionaltog mellem Odense og Tommerup.

I den første weekend i august - fra natten til lørdag 3. august til søndag eftermiddag 4. august - kører der ingen ic- eller lyntog mellem Odense og Fredericia.

Fra lørdag aften til søndag morgen i samme weekend kører der heller ikke tog mellem Odense og Nyborg. Også her skal passagererne med bus.

Annonce

Ingen tog på Svendborg-banen

Også på Svendborgbanen kommer de rejsende til at mærke letbanearbejdet, idet arbejdet med at ombygge Hjallese Station gør det nødvendigt midlertidigt at indstille togdriften mellem Odense og Svendborg.

Fra om aftenen lørdag 20. juli til og med søndag eftermiddag 4. august er passagererne på Svendborgbanen henvist til at køre med bus i stedet for tog - og det gælder hele strækningen mellem Svendborg og Odense.

DSB opfordrer alle rejsende til at tjekke ændringer i togtiderne på Rejseplanen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce