Annonce
Fyn

Mindre lyn over lyntog: Letbane tvinger tog til pause i Odense

Der bliver tid nok til at stige af og på, når lyntogene fra København mod Jylland får ekstra 20 minutters ophold i Odense i løbet af juli og begyndelsen af august. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen.
Letbanearbejdet i Odense betyder, at intercitylyn-togene fra København og Kastrup til Aalborg, Struer og Sønderborg må holde ekstra længe i Odense.

Fyn: Byggeriet af letbanen i Odense påvirker som tidligere omtalt også DSB's togdrift denne sommer. På grund af byggeriet er intercitylyn-tog fra København i to perioder i løbet af sommeren nødt til at holde pause i Odense, oplyser DSB.

Fra mandag 8. juli til og med fredag 13. juli vil togene fra København og Kastrup holde 20 minutter i Odense, før de kører videre mod Jylland. Det gentager sig fra søndag 21. juli til og med fredag 2. august.

Der er ifølge DSB ingen ændringer for togene, som kører i retning mod København.

DSB fortalte allerede i slutningen af maj, at letbanearbejdet i Odense vil påvirke togpassagerer på Fyn. Blandt andet vil der i første halvdel af juli og fra slutningen af juli og ind i august køre færre intercity- og lyntog mellem Odense og Fredericia, samt busser i stedet for regionaltog mellem Odense og Tommerup.

I den første weekend i august - fra natten til lørdag 3. august til søndag eftermiddag 4. august - kører der ingen ic- eller lyntog mellem Odense og Fredericia.

Fra lørdag aften til søndag morgen i samme weekend kører der heller ikke tog mellem Odense og Nyborg. Også her skal passagererne med bus.

Annonce

Ingen tog på Svendborg-banen

Også på Svendborgbanen kommer de rejsende til at mærke letbanearbejdet, idet arbejdet med at ombygge Hjallese Station gør det nødvendigt midlertidigt at indstille togdriften mellem Odense og Svendborg.

Fra om aftenen lørdag 20. juli til og med søndag eftermiddag 4. august er passagererne på Svendborgbanen henvist til at køre med bus i stedet for tog - og det gælder hele strækningen mellem Svendborg og Odense.

DSB opfordrer alle rejsende til at tjekke ændringer i togtiderne på Rejseplanen.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce