Annonce
Fyn

Mindre lyn over lyntog: Letbane tvinger tog til pause i Odense

Der bliver tid nok til at stige af og på, når lyntogene fra København mod Jylland får ekstra 20 minutters ophold i Odense i løbet af juli og begyndelsen af august. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen.
Letbanearbejdet i Odense betyder, at intercitylyn-togene fra København og Kastrup til Aalborg, Struer og Sønderborg må holde ekstra længe i Odense.

Fyn: Byggeriet af letbanen i Odense påvirker som tidligere omtalt også DSB's togdrift denne sommer. På grund af byggeriet er intercitylyn-tog fra København i to perioder i løbet af sommeren nødt til at holde pause i Odense, oplyser DSB.

Fra mandag 8. juli til og med fredag 13. juli vil togene fra København og Kastrup holde 20 minutter i Odense, før de kører videre mod Jylland. Det gentager sig fra søndag 21. juli til og med fredag 2. august.

Der er ifølge DSB ingen ændringer for togene, som kører i retning mod København.

DSB fortalte allerede i slutningen af maj, at letbanearbejdet i Odense vil påvirke togpassagerer på Fyn. Blandt andet vil der i første halvdel af juli og fra slutningen af juli og ind i august køre færre intercity- og lyntog mellem Odense og Fredericia, samt busser i stedet for regionaltog mellem Odense og Tommerup.

I den første weekend i august - fra natten til lørdag 3. august til søndag eftermiddag 4. august - kører der ingen ic- eller lyntog mellem Odense og Fredericia.

Fra lørdag aften til søndag morgen i samme weekend kører der heller ikke tog mellem Odense og Nyborg. Også her skal passagererne med bus.

Annonce

Ingen tog på Svendborg-banen

Også på Svendborgbanen kommer de rejsende til at mærke letbanearbejdet, idet arbejdet med at ombygge Hjallese Station gør det nødvendigt midlertidigt at indstille togdriften mellem Odense og Svendborg.

Fra om aftenen lørdag 20. juli til og med søndag eftermiddag 4. august er passagererne på Svendborgbanen henvist til at køre med bus i stedet for tog - og det gælder hele strækningen mellem Svendborg og Odense.

DSB opfordrer alle rejsende til at tjekke ændringer i togtiderne på Rejseplanen.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce