x
Annonce
Kunst

Minderne fra Rosenberg - og alt det andet

Maiken Heinfeldts "Majaften ved kysten" indgår i udstillingen.
Årets forårsudstilling i Kunstbygningen Filosoffen stritter i mange retninger.

Galleriudstillinger er en helt særegen form for udstillinger. For det første, fordi de ofte stritter i alle mulige og umulige retninger. For det andet, fordi det kunstneriske niveau kan være endog meget forskelligt. For det tredje, fordi denne type af udstillinger som regel med større eller mindre grad af elegance har forsøgt at finde en balance det kunstneriske og det pekuniære. Forårsudstilling i Kunstbygningen Filosoffen er ingen undtagelse.

Udstillingen, der slutter søndag, viser blandt andet malerier, glaskunst og skulpturer - og i kælderlokalet endog en mindeudstilling om om den afdøde skuespiller, forfatter, maler m.m. William Rosenberg.

Man leder forgæves efter en samlet retning for værkerne, for Forårsudstilling består basalt set i, at en række kunstnere med vidt forskellige udgangspunkter, arbejdsmetoder og materialer har hængt eller stillet en række værker op, nogle mange, andre få, nogle gode, andre mindre gode. Der er ingen sammenhæng, og det kan alt efter temperament opfattes som en charme eller som en yderst spredt fægtning.

Maleren Maiken Heinfeldts farveglade naturbilleder stråler på de hvide vægge. Det samme gør kollegaen Kurt Hansens naivistiske værker. Originalt er det ikke, men der er smæk på farverne og på drømmene. Mere afdæmpet er Katrine Elisabeth Engmans kunstprint, der nærmere er en salgs- end en kunstophængning.

I filosoffens kælderetage er indrettet en mindeudstilling om William Rosenberg, skuespilleren, der tegnede, malede, skrev og levede, så det var en lyst. På udstillingen kan man se - og købe - avisudklip, malerier, plakater og andre artefakter, der har tilhørt eller er fremstillet af Rosenberg. En fin, lille udstilling om en af byens store sønner.

Om udstillingen: Kunstbygningen på Filosofgangen, Odense: Forårsudstilling. Lukker søndag. Mindeudstilling i anledning af William Rosenbergs 100-års fødselsdag. Lukker søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce