Annonce
Mindeord

Mindeord: Landsstævnet i Svendborg blev kronen på Jørgen Jacobsens lederindsats


Lørdag den 5. oktober tog vi afsked med Jørgen Jacobsen i Ullerslev Kirke - en fremtrædende idrætsleder lokalt på Fyn og på landsplan.

Jørgen startede sin lederkarriere som 17-årig i Gudbjerg og var aktiv indtil sommeren 2019. Med sin veludviklede organisationssans varede det ikke længe, inden han fik ledelsesmæssige opgaver lokalt i Gudbjerg, men også i Svendborg Amts SGI.

Her var han en initiativrig formand i en lang årrække og var med hele vejen, da idrætterne udviklede sig aktivitetsmæssigt og medlemsmæssigt med baggrund i 1960'ernes halbyggerier overalt i byerne på landet.

Hidtil var alle opgaver blevet udført af frivillige foreningsledere, der samtidig var ledere i amtsforeningen, men udvikling af stævner og turneringer, kurser og lejre gjorde, at der måtte lønnet hjælp til at løse de administrative opgaver.

Dette så Jørgen hurtigt var forudsætningen for at tiltrække og fastholde de frivillige ledere, og hans indsats lykkedes ved ansættelse af først en sekretær - siden en forretningsfører og endelig etablering af et egentligt sekretariat i Midtfyns Fritidscenter.

Sideløbende med formandsposten i Idrætsudvalget i SASG&I blev Jørgen Jacobsen valgt ind i DDSG&'Is Idrætsgruppe, og blev siden dens formand frem til dannelsen af DGI i 1992. Med disse formandsposter fulgte også medlemskab af de øverste organer i Svendborg Amts SG&I, samt i overbestyrelsen i DDSG&I og hovedbestyrelsen i DGI.

Jørgens grundige forberedelse til alle møder var legendarisk, og vi, der var sammen med ham, husker hans modeller, statistik og diagrammer, når store og fremadrækkende beslutninger skulle tages. Han ledede møderne på en måde, så alle kom til orde og følte sig hørt, inden konklusionerne blev truffet.

Landsstævnet i Svendborg i 1994 blev på en måde kronen på hans lederindsats. Det var på hjemmebane. Han var som hovedbestyrelsesmedlem afgørende for beslutningen om stævnets placering og var som idrætsudvalgsformand med i gennemførelse af et stævne med 42.000 deltagere og 3000 frivillige fra amtsforeningens lokalforeninger.

Når han kunne rumme alle disse opgaver, skyldtes det i høj grad hans evne til at systematisere sin dag og kalender. Det hører med til historien om Jørgen, at familien blev inddraget i de situationer, hvor der var mulighed for, at de kunne deltage i ferielejre, fester eller besøg i forbindelse idrætsarrangementer, hvilket også gav mange familiemæssige venskaber over hele landet. Idrætsarbejdet var en livsstil for familien.

Jørgen Jacobsen var historielærer i sit arbejdsliv, og det var også på dette felt hans frivillige ledergerning sluttede, nemlig i arkivudvalget i DGI Fyn, hvor idrættens historie blev samlet og gemt til eftertiden. I denne historie vil Jørgen Jacobsen blive nævnt flere steder for sin utrolige indsats for det frivillige foreningsarbejde.

Æret være Jørgen Jacobsens minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce