Annonce
Navne

Mindeord

Det var med bedrøvelse, at jeg modtog meddelelsen om, at Erik Vendelbo Blichfeldt var afgået ved døden.

Erik Vendelbo Blichfeldt, eller blot Blichfeldt som han var kendt, var med fra hjemmeværnets start, først som frivillig, senere en lang årrække som uddannelsesofficer ved Hjemmeværnsdistrikt Nordvestfyn. Efter pensioneringen gik han igen ind i de frivilliges rækker, de seneste år dog i reservestyrken.

Blichfeldt var en af de gamle hjemmeværnsfolk, som havde været med i modstandsbevægelsen og som havde været med den 9. april i Sønderjylland, hvor han som ung løjtnant var indsat med sin deling. Efter hjemsendelsen i 1940 blev han ansat ved Plums købmandsgård i Assens, og blev en af drivkræfterne i terrænsport foreningen i Assens, som var dække for det illegale arbejde. Det lykkes ham at flygte ud af en bagdør, da Gestapo kom for at arrestere ham, og derefter måtte gå under jorden indtil den 4. maj 1945.

Blichfeldt kom til at præge mange grundskoleelever, som har haft glæden og fornøjelsen af hans store viden på det militærfaglige område, og mange sprængningshjælper har haft gode oplevelser sammen med Blichfeldt.

I min tid som chef for stabskompagniet ved Hjemmeværnsdistrikt Nordvestfyn, havde jeg fornøjelsen af at have Blichfeldt som frivillig i mine rækker. Og tog et slagsmål med hjemmeværnskommandoen, da hjemmeværnet blev 50 år og der blev delt tegn ud. Blichfeldt blev forbigået, fordi han havde været fastansat igennem en årrække, og derfor ikke havde anciennitet til 50 års tegnet, hvilket jeg fandt irrelevant, da han altid havde gjort tjeneste i hjemmeværnet.

I samme forbindelse førte jeg længere samtaler med ham om hans militærliv, og det blev til en artikelserie i kompagnibladet.

Et langt liv i hjemmeværnets tjeneste er slut. Æret været hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce