Annonce
Odense

Millionregning for genåbning af Landbrugsvej

Landbrugsvej blev i 2014 lukket ud mod Munkebjergvej. Det har vist sig, at vejlukningen var ulovlig, men det betyder ikke nødvendigvis, at vejen bliver genåbnet. By- og Kulturforvaltningens embedsfolk anbefaler, at gøre ulovligheden lovlig med en ny lokalplan. Foto: John Fredy

Hvis Landbrugsvej skal genåbnes vil det koste mellem 5,5 og 8,5 millioner kroner

Odense: Lad Landbrugsvej, der i 2014 ulovligt og i strid med lokalplanen blev lukket ud mod Munkebjergvej, forblive lukket. Sådan lyder anbefalingen fra embedsfolkene i By- og Kulturforvaltningen.

Det fremgår af dagsordenen til næste tirsdags møde i By- og Kulturudvalget, hvor sagen ser ud til at blive afgjort.

Som det tegner lige nu, vil et snævert fire-tre flertal beslutte, at vejen skal forblive lukket. Men emnet Landbrugsvej er ikke helt let at spå om, fordi både borgere i området og de politiske partier er delt i den penible sag, hvor By- og Kulturforvaltningen har erkendt at have handlet i strid med lovgivningen. Desuden er flertallet i sagen allerede skiftet én gang.

Samlet set mener forvaltningen dog, at flest argumenter taler for ikke at genåbne vejen.

Annonce

Skader trafikafviklingen

Det var hensigten, at Landbrugsvej skulle være lukket ud Munkebjergvej, da byrådet i 2011 vedtog et tillæg til kommuneplanen omkring bl.a. Munkebjergvejs forlængelse, lyder argumentet.

Og trafikafviklingen på Munkebjergvej vil blive dårligere, hvis Landbrugsvej skal kobles på med et ekstra lyssignal. Det er problematisk, da Munkebjergvej er tiltænkt rollen som fremtidens hovedfærdselsåre fra motorvejen og ind mod Nyt OUH, universitetet og bymidten.

Desuden, påpeger forvaltningen, venter en regning på mellem cirka 5,5 og 8,5 millioner, hvis politikerne beslutter, at genåbne Landbrugsvej.

Torsdag aften holdes et møde på Odense Slot, hvor By- og Kulturforvaltningen holder til.

Her vil politikere fra By- og Kulturudvalget og repræsentanter for grundejerforeninger, virksomheder og skoler i området ved Landbrugsvej drøfte, om der kan findes et muligt kompromis i sagen.

Socialdemokraterne og Konservative, der støtter genåbning af Landbrugsvej, har ønsket mødet. Men Venstres rådmand Jane Jegind, der er en del af det flertal, som ikke ønsker vejen genåbnet, har på forhånd sagt, at hun ikke tror meget på et kompromis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce