Annonce
Kerteminde

Millionoverskud i Kerteminde Forsyning

Takket være det reneste, blødeste drikkevand fundet ved Skovsbo, kan forbrugerne hos Kerteminde Forsyning se frem til, at de til september får blødt vand i hanerne. Arkivfoto: Helle Kryger
Regnskabet for 2019 er gjort op i Kerteminde Forsyning, og det viser et plus på seks millioner kroner. Penge, der skal retur til kunderne eller bruges til investering.

Nordøstfyn: 2019 blev et godt år for Kerteminde Forsyning.

Regnskabet for vand- og varmeforsyning, spildevandshåndtering og renovation endte i et overskud på seks millioner kroner. Og da forsyningen skal hvile i sig selv, men ikke udbetale udbytte til nogen, skal det overskud enten betales tilbage til forbrugerne eller investeres

Om der bliver betalt noget tilbage til forbrugerne, kan direktør Michael Høj-Larsen ikke sige noget om, før budgettet for næste år er lagt til efteråret.

- Der kan nå at ske meget inden da, men hvis vi ender med at skulle investere alle seks millioner kroner, bliver det jo også til gavn for forbrugerne.

Formand for bestyrelsen Hans Luunbjerg (V) glæder sig selvsagt over resultatet:

- Vi har ikke kun overskud på bundlinjen, men også overskud til fællesskabet: Vi bruger lokale erhvervsdrivende mest muligt. Det ligger dybt i vores DNA at støtte de erhvervsdrivende så godt, vi kan. Derfor har vi også indført lynbetaling af fakturaer under coronakrisen, siger han.

- Og vi bruger en del af overskuddet på at investere i forsyningssikkerhed. Investeringer, der fremskyndes for at understøtte de lokale håndværkere og entreprenører.

Annonce

Rent og blødt vand

Dette års investeringer omfatter først og fremmest en rørledning, der kan føre rent drikkevand fra de nye boringer i Skovsbo og Skovhuse til vandværket i Revninge.

- Efter der blev fundet rester af pesticider i drikkevandet, har vi fået dispensation frem til 1. september, og det skal vi nok nå. Der bliver arbejdet på fuldt tryk, og det er der blevet under hele coronakrisen, fortæller Michael Høj-Larsen.

Ikke blot får vi til den tid drikkevand så rent som kildevand, vi får oven i købet blødt vand.

Et andet større projekt er en spildevandsledning fra Langeskov til Kerteminde. I øjeblikket sendes Langeskovs spildevand til rensning i Nyborg - mod betaling selvfølgelig. Med den nye ledning vil renseanlægget i Kerteminde kunne klare det meste af Langeskovs spildevand, og dermed bliver der sparet en del penge.

Og så er man i fuld gang med at projektere den næste omgang kloakseparering efter, at man er blevet færdig i Rynkeby.

Næste gang bliver det Mesinge. Michael Høj-Larsen regner med, at arbejdet kan gå i gang i begyndelsen af 2021 og kommer til at vare op imod et års tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce