Annonce
Faaborg-Midtfyn

Millionoverskud i el-virksomhed i Ringe

Morten Vestermark, i midten, og Jørgen Hansen til højre overtog for flere år siden Flemming Nielsen A/S. De har blandt andet med succes udvidet forretningen med lamper. Arkivfoto: Roland Petersen

El-installatør Flemming Nielsen på Odensevej i Ringe har succes med udvidelse af butiksdelen. Det ses i regnskabet, hvor der igen er fremgang på bundlinjen.

Annonce

Ringe: Det går ganske godt for Flemming Nielsen A/S på Lundsager i Ringe. El-virksomheden har netop præsenteret regnskabet for 2016, og det er et regnskab, hvor der på bundlinjen står et plus på godt en million kroner.

Det er en forbedring i forhold til året før, og fremgangen skyldes ifølge medindehaver, Morten Vestermark, en udvidelse af butiksdelen.

- Selve virksomheden har ændret karakter, idet vores lampeforretning er et parameter, som vi mere og mere forholder os til. Den trækker nye og spændende kunder til forretningen. Det smitter også af på regnskabet, forklarer Morten Vestermark.

- Arbejdet i marken i form af el-installation er fornuftigt, men det som rykker det lidt er, at lampeforretningen genererer ny omsætning, lyder det videre fra ham.

Han peger samtidig på, at det har gavnet butiksdelen, at man sidste år blev en del af Lysmesterkæden - som den eneste på Fyn.

- Det har givet den del af butikken et løft, for når man hedder Lysmesteren, ved folk, at man er en del af landets største belysningskæde, og så er det ikke bare en installatør, der har tre lamper hængende. Man har et vist udvalg, bemærker Morten Vestermark, der kan berette om nye kunder fra både Odense, Faaborg og Svendborg.

- Det er meget forskellige kunder, som går op i designerlamper eller dansk håndværk. Der er et marked for, at de kan komme her og låne en lampe med hjem. Man vil gerne lige se, hvordan den ser ud over spisebordet, inden man investerer i en lampe til 4000-5000 kroner, siger han.

Selve virksomheden har ændret karakter, idet vores lampeforretning er et parameter, som vi mere og mere forholder os til. Den trækker nye og spændende kunder til forretningen. Det smitter også af på regnskabet.

Morten Vestermark, medindehaver af Flemming Nielsen A/S 

Aut. El-installatør Flemming Nielsen A/S

Aut. El-installatør Flemming Nielsen A/S blev startet af Flemming Nielsen i 1972.I 2009 blev der gennemført et generationsskifte, hvor Flemming Nielsens søn, Morten Vestermark, og svigersønnen, Jørgen Hansen, overtog.

De to udgør direktionen, mens bestyrelsen består af Flemming Nielsen, Helle Hansen og Morten Vestermark.

I 2016 fik virksomheden et overskud på 1,010 million kroner. Det er lidt bedre end året før, hvor overskuddet lød på 840.518 kroner.

Bruttofortjenesten lød på 8,187 millioner kroner i 2016, og egenkapitalen var med udgangen af året 2,664 millioner kroner.

Annonce

Service er nøgleord

Morten Vestermark overtog virksomheden sammen med Jørgen Hansen i 2009. Det er en virksomhed, som har klaret sig gennem krisen med sorte tal på bundlinjen, og for knap to år siden blev butikken udvidet med flere kvadratmeter, for at gøre plads til en mindre udstilling af hårde hvidevarer.

- Vi har trofaste og loyale kunder, som gerne vil ind og se, hvad vi har. Vi sælger ikke på prisen, men på service og noget, vi gerne vil stå inde for. Der er nogle, der gerne vil give et par hundrede kroner mere for en vaskemaskine her, end man kan købe den for på nettet, siger medindehaveren.

- At vi også har hvidevarer passer bare godt ind, for det smitter af i den anden afdeling, vi har, idet vi kommer ud og installerer den. Vi lever af service og kvalitet fremfor de store entrepriser, siger Morten Vestermark.

De nye tiltag kan også få følgeskab af flere i den nærmeste fremtid.

- Vi har altid noget nyt i støbeskeen, og vi skal i gang med varmepumper. I forbindelse med alle de solcellekunder vi har haft, er der en del, som spørger, om vi ikke kan sælge dem varmepumper, så vi har lige haft en medarbejder på kursus, siger Morten Vestermark.

- Vi ved aldrig, hvad der kommer til at ske. Butikken skal i hvert fald ikke være mindre, end den er i dag. Vi skal have det udvalg, som kunderne efterspørger, og det synes jeg faktisk, at vi rammer fornuftigt lige nu, vurderer han.

Virksomheden har 17 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce