Annonce
Sydfyn

Millionindsprøjtning i lokal virksomhed: Dencam ruster sig til fremtiden

Fræseren til 15 millioner kroner hænger i loftet og bliver blandt andet testet på klodsen ved siden af værkfører Tommy Christensen. Foto: Catrine Madelaire.
Den langelandske producent af modeller til vindmølleforme, Dencam Composit, investerer 15 millioner kroner i nyt udstyr for at fremtidssikre virksomheden.

RUDKØBING: Vindmøllebranchen har medvind, og det kan mærkes hos Dencam Composite, der i øjeblikket er i fuld gang med at tilpasse virksomheden til behovet for stadig større vindmøller.

Derfor har virksomheden netop investeret i nyt udstyr til 15 millioner kroner for at kunne udvide produktionen og følge med efterspørgslen.

- Vi udvider vores kapacitet for at fremtidssikre virksomheden. Vindmøllevinger bliver større og større, så det er vigtigt, at vi kan følge med og levere vores vinge-modeller i de størrelser, der bliver efterspurgt, siger Jens Andersen, der er direktør i Dencam Composite A/S.

Den nye investering er en 52 meter lang fræser, der kan fræse vinge-modeller i stor skala og i alle størrelser. Vinge-modellerne bruges af andre virksomheder til at producere forme til vindmøllevinger.

Dencam har allerede tilsvarende fræsere i afdelingen i Faaborg, men nu er det tid til, at virksomhedens største produktionssted, som er Rudkøbing, også får en.

- Udviklingen er gået godt, og vi får mange forespørgsler på større vinger, så det er vigtigt, at vi også kan producere modellerne til det i Rudkøbing, siger Jens Andersen.

Den største vindmøllevinge i verden findes i Frankrig og er på 107 meter. Men franskmændene kan ifølge Jens Andersen hurtigt bliver overhalet, fordi udviklingen gør, at vindmøllerne kun bliver større i fremtiden.

Annonce

Om Dencam Composite

Dencam Composite fremstiller blandt andet vinge-modeller. Modellerne bruges til at lave støbeforme til vindmøllevinger.

Virksomheden har fabrikker i Faaborg, Kirkeby og i Rudkøbing med ca 160 ansatte.

Det største produktionssted er i Rudkøbing med i øjeblikket ca 100 ansatte.

Dencam Composite gav sidste år et overskud på 15 millioner kroner før skat - en forbedring på 3,5 millioner kroner.

Virksomheden er indstillet til Entrepreneur of the Year 2019.

Jens Dalgaard Andersen er direktør.

Lui Kastrup, bosiddende i København, er formand for bestyrelsen og medejer.

Steen Lorenz Johan Hansen, bosiddende i Vedbæk, er hovedejer af virksomheden.

Arbejdspladser på sigt

Dencam Composites regnskab for det første halve år i 2019 er ikke offentligt, men Jens Andersen oplyser, at det har været positivt og præget af vækst.

Skaber investeringen flere arbejdspladser hos jer?

- Det håber jeg på sigt, men det er ikke noget, der sker i morgen. Vi er en ren projektvirksomhed, så vi er meget afhængige af enkeltprojekter, siger Jens Andersen.

Forventningen hos ham er dog, at det kommende år bliver godt – det er også en af grundene til investeringen.

- Vi forventer, at der kommer yderligere vækst næste år, for der er udsigt til, at der bliver vedtaget nogle store vindmølleparker i Danmark.

Investeringen betyder, at Dencam kan øge sin produktion.

Den nye fræser hænger allerede i en af virksomhedens store haller i Rudkøbing og forventes at kunne tages i brug den kommende uge.

Og torsdag den 29. august kl. 13 bliver fræseren indviet af borgmester Tonni Hansen (SF).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce