Annonce
Middelfart

Millionhyre i vente: Nu kan du søge et særdeles krævende topjob i kommunen

Nogle af de mange ansatte på rådhuset i Middelfart samlet, da bygningen blev indviet i 2017. Her får den nye social- og sundhedsdirektør sin arbejdsgang. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Middelfart Kommune forventer at have posten som social- og sundhedsdirektør besat til maj.

Nordvestfyn: Du får det overordnede ansvar for 1365 medarbejdere og et budget på 734,5 millioner kroner.

Til gengæld medfølger der en taktstok over et af de mest udfordrede fagområder i kommunalt regi.

Middelfart Kommune søger i øjeblikket en ny direktør for social- og sundhedsområdet, efter man i oktober 2019 indgik en fratrædelsesaftale med den daværende direktør på området.

Området var i 2019 på politikernes røde liste, da det var ramt af store budgetoverskridelser på blandt social- og velfærdsområdet samt familie- og forebyggelsesområdet, og kassen blev flere steder lukket i. Overskridelserne blev dengang betegnet som en national udfordring.

Fra 1. maj forventer kommunen ifølge et stillingsopslag at have besat den tunge post, der giver en årsløn på cirka 935.000 kroner inklusiv eventuelle tillæg. Dertil kommer pensionen på omkring 20 procent, så den samlede løn runder 1,1 millioner kroner.

Annonce

Udfordret i mange år frem

En af de vigtigste opgaver bliver ifølge opslaget at "sikre et budget i balance i en situation med et stigende udgiftspres", som det er formuleret.

- Det er et stærkt udfordret område i de kommende mange år. Dels har vi på hele det specialiserede socialområde stærke økonomiske udfordringer og på hele ældreområdet. Der sker en udvikling i dels en stor vækst i antallet af ældre - deraf nogle, der er plejekrævende. Og dels et meget dygtigt sygehusvæsen, der har en højere produktivitet, der gør, at mange hurtigere kommer tilbage efter behandling og efterspørger hjælp, siger Willy Feddersen, kommunaldirektør i Middelfart Kommune.

Han peger blandt andet på, at etableringen af et nyt, fælles sundhedscenter i kommunen bliver en vigtig opgave.

Kommunaldirektøren oplyser, at der ikke er lagt op til ændringer i kommunens øverste ledelse i forbindelse med ansættelsen.

Udover den ledige post som social- og sundhedsdirektør mangler kommunen fortsat at få besat jobbet som stabschef, efter daværende stabschef Martin Albertsen i slutningen af sidste år valgte at forlade Middelfart Kommune til fordel for et direktørjob i Assens Kommune.

Den stilling ventes at blive besat i løbet af foråret.

Man kan søge social- og sundhedsdirektørjobbet frem til onsdag 26. februar klokken 12.00 via hjemmesiden www.muusmann.com/stillinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce