Annonce
Middelfart

Millionhandel i Middelfart: 6000 kvadratmeter i tidligere hospital på nye hænder

Bygningsstyrelsen har købt de to nabobygninger, Teglgårdsparken 19 og Teglgårdsparken 99, for et sted mellem 70 og 80 millioner kroner af Danica Pension. Privatfoto

Danica Pension har solgt sine to ejendomme i Teglgårdsparken til Bygningsstyrelsen for knap 80 millioner kroner.

Middelfart: 5.956 etagemeter i det tidligere sindssygehospital i Middelfart har skiftet ejer i en større millionhandel. Danica Pension valgte i april sidste år at sætte sine to ejendomme, Teglgårdsparken 19 og 99, til salg gennem Home Erhverv Fyn, og ejendomsmægler Henrik Svane oplyser, at en handel med Bygningsstyrelsen nu er faldet endelig på plads.

Parterne ønsker ikke at gå offentlig ud med handelsprisen for de to ejendomme, som blev udbudt til salg for samlet 85 millioner kroner.

- Men den ligger et sted mellem 70 og 80 millioner kroner, så meget vil jeg godt nærme mig det, siger Henrik Svane.

De to bygninger har i mere end 10 år huset Skats regionale skattecenter i Middelfart. Det bliver der ikke ændret på, Skat vil nu blot bo til leje hos det offentlige familiemedlem, Bygningsstyrelsen.

Henrik Svane fortæller, at han også har været i dialog med to private investorer i forbindelse med salget.

- Men det virker oplagt, at Bygningsstyrelsen køber, når det er Skat, der bor til leje, siger Henrik Svane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];