Annonce
Erhverv

Millioner til fynske filtre

Annonce

Tre syddanske virksomheder med innovative løsninger inde for miljø-området modtager her i december hver et pænt milliontilskud fra Markedsmodningsfonden under Erhvervsstyrelsen, så de kan teste eller tilpasse et produkt, så det kan komme på markedet og skabe nye arbejdspladser og vækst.

Munch Miljø Teknik i Tommerup på Fyn modtager 1,4 mio. kr. til at teste og tilpasse en ny teknologi til hurtig og effektiv rensning af dieselpartikelfiltre, så filtrene kan tilbagemonteres på køretøjet med minimal gene for kunden og med maksimal efterfølgende filterkapacitet.

Munch Miljø Teknik forventer, at teknologien giver syv nye job inden for fem år.

Retec Miljø i Haderslev modtager omtrent 1,4 mio. kr. til at tilpasse en nyopfundet maskine, en såkaldt balleopriver, der effektivt kan løsne ogoprive affaldsballer i trådnet, så det kan sorteres og genanvendes til fxforbrænding, og Komtek Miljø i Holsted modtager godt 3,6 mio. kr. til at teste et nyt affaldsanlæg, Ecogi, der kan behandle organisk affald fra fx dagrenovation, produktionsaffald og parkaffald og frembringe to typer restaffald, der kan bruges til biogasanlæg eller som gødning.

De tre syddanske projekter er blandt de 23 projekter, der i denne 2. runde modtager i alt 70 mio. kr. fra Markedsmodningsfonden, og som forventer at skabe i alt 639 nye jobs inden for fem år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: Corona aflyser uddannelsesbesøg for tusindvis af elever

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Nordfyn For abonnenter

10 typer affald  og fire spande: Her er guiden til den nye affaldsordning

Annonce