Annonce
Erhverv

Millioner til erhvervsfremme regner ned over Fyn

Nordbo Systems har haft glæde af udviklingspenge, kanaliseret gennem Erhvervshus Fyn, som nu er klar med flere midler efter tildelingen fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse. Her er firmaets Lukasz Zymla med robotten Nordbo Cube. Foto: Nordo Systems
Erhvervshus Fyn og UCL får tilsammen 34,5 millioner kroner fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse. To projekter skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og videninstitutioner.

Fyn: Erhvervshus Fyn får 25,1 millioner kroner og professionshøjskolen UCL 9,4 millioner kroner i støtte til aktuelle projekter. Pengene kommer fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse, der støtter regional udvikling, og en stor del af pengene stammer fra EU's regionalfond.

I alt uddeles godt 63 millioner kroner til seks projekter over hele landet, så Fyn har med de to tildelinger tegnet sig for godt halvdelen af det aktuelle tilskud.

Erhvervshus Fyn får med de godt 25 millioner kroner mulighed for at fortsætte et igangværende projekt, rettet mod små og mellemstore virksomheder, der får hjælp til blandt andet at udvikle koncepter, produkter, test og brugerinddragelse, før produkter sendes på markedet. Bevillingen gør det muligt at køre projektet videre i yderligere to år frem til 1.10. 2022.

Erhvervshus Fyn skal administrere pengene, og de kan også komme virksomheder i andre dele af landet til gode. Projektet, officielt betegnet som "Industri 4.0: DigitaliseringsBoost", har til formål at samle videninstitutioner og virksomheder på tværs.

- Der er et stort behov for indsatser inden for digitalisering og industri 4.0, og vi har stor efterspørgsel fra virksomheder i hele landet efter de aktiviteter, vi tilbyder i dag, siger Lars Kristensen, projektleder i Erhvervshus Fyn.

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole med afdelinger i blandt andet Odense og Svendborg, får 9,4 millioner kroner til at opbygge innovationslaboratorier på Fyn og Sydjylland. De skal have fokus på digitalt og bæredygtigt byggeri. Også det projekt bygger på solidt partnerskab mellem virksomheder og videninstitutioner.

- Det nye projekt skal kaste mindst otte nye digitale koncepter inden for bæredygtigt byggeri af sig, siger Jan Lund, chefkonsulent ved UCL.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Der hviler en dyne af angst over Seden efter brandattentater

1995 To gange i løbet af december har ukendte gerningsmænd sat ild til Seden Skole nordøst for Odense. Nu venter beboerne kun på den næste ulykke. En beboer, der ønske at være anonym, fortæller, at der ligger en dyne af angst over lokalsamfundet. Han fortæller om trusselsbreve, afpresning af personalet på skolen og panik blandt lærerne. Flere har angiveligt følt sig tvunget til at blive hjemme fra skolen. - Der har været trusler om flere ildspåsættelser, og det tager vi alvorligt. Men borgerne i området har ingen grund til at være bange, siger lederen af politiets områdekontor, Jørn Hestelund. Han mener, at det handler om skoletrætte elever, der på den måde forsøger at gøre sig interessante. 1970 Ved rejsegildet i går på de nye lufthavnsbygninger i Odense blev der ikke lagt skjul på, at arbejdet er langt mere forsinket, end man kunne have forudset. I virkeligheden skulle bygningerne have stået færdige for længst, men nu er lufthavnen under tag og vil til foråret kunne åbne i fuldt omfang. Det var en stor lettelse, da man for et halvt år siden kunne tage en del af de nye bygninger i brug og dermed befri passagerne for at skulle vente i et telt. Rejsegildet i går omfatter ekspeditionsbygning, kontroltårn, cafeteria og køkkenregioner. Når det nye tårn tages i brug til foråret, installeres et nyt system, der gør det muligt at foretage flere operationer ved lav skyhøjde og dermed undgå flere aflysninger. 1945 På grund af det glatte føre er der i Odense sket en række ulykker, der krævede ambulancehjælp Således blev Falcks ambulance tilkaldt i morges kl. 8.30 til hjørnet af Læssøegade og Hunderupvej, hvor fru Brøchner Hansen, Hannerupgaardsvej 23, var styrtet med cyklen, hvorved hun havde brækket den ene arm og pådraget sig en hjernerystelse. I går eftermiddags måtte Falcks ambulance til Vestergade 96, hvor fru Ingeborg Gadbjerg, Lahnsgade 16, var faldet så uheldigt, at hun forslog hovedet og den ene arm. Hun førtes til skadestuen, og samme sted bragtes træindustriarbejder Th. Nielsen, Rødegaardsvej 82, der var blevet kvæstet ved på cykel at være tørnet sammen med en bil i Nørregade.

Annonce