Annonce
Erhverv

Millioner til erhvervsfremme regner ned over Fyn

Nordbo Systems har haft glæde af udviklingspenge, kanaliseret gennem Erhvervshus Fyn, som nu er klar med flere midler efter tildelingen fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse. Her er firmaets Lukasz Zymla med robotten Nordbo Cube. Foto: Nordo Systems
Erhvervshus Fyn og UCL får tilsammen 34,5 millioner kroner fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse. To projekter skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og videninstitutioner.
Annonce

Fyn: Erhvervshus Fyn får 25,1 millioner kroner og professionshøjskolen UCL 9,4 millioner kroner i støtte til aktuelle projekter. Pengene kommer fra Dansk Erhvervsfremmebestyrelse, der støtter regional udvikling, og en stor del af pengene stammer fra EU's regionalfond.

I alt uddeles godt 63 millioner kroner til seks projekter over hele landet, så Fyn har med de to tildelinger tegnet sig for godt halvdelen af det aktuelle tilskud.

Erhvervshus Fyn får med de godt 25 millioner kroner mulighed for at fortsætte et igangværende projekt, rettet mod små og mellemstore virksomheder, der får hjælp til blandt andet at udvikle koncepter, produkter, test og brugerinddragelse, før produkter sendes på markedet. Bevillingen gør det muligt at køre projektet videre i yderligere to år frem til 1.10. 2022.

Erhvervshus Fyn skal administrere pengene, og de kan også komme virksomheder i andre dele af landet til gode. Projektet, officielt betegnet som "Industri 4.0: DigitaliseringsBoost", har til formål at samle videninstitutioner og virksomheder på tværs.

- Der er et stort behov for indsatser inden for digitalisering og industri 4.0, og vi har stor efterspørgsel fra virksomheder i hele landet efter de aktiviteter, vi tilbyder i dag, siger Lars Kristensen, projektleder i Erhvervshus Fyn.

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole med afdelinger i blandt andet Odense og Svendborg, får 9,4 millioner kroner til at opbygge innovationslaboratorier på Fyn og Sydjylland. De skal have fokus på digitalt og bæredygtigt byggeri. Også det projekt bygger på solidt partnerskab mellem virksomheder og videninstitutioner.

- Det nye projekt skal kaste mindst otte nye digitale koncepter inden for bæredygtigt byggeri af sig, siger Jan Lund, chefkonsulent ved UCL.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce