Annonce
Erhverv

Millioner sikrer udvikling og fynske job: Skrue-robot får flere kræfter til duel med storebror

Holdet hos Spin Robotics er vokset meget i år, hvor man har hentet fire nye ansatte ind med nogle af de penge, virksomheden har fået i støtte fra Eurostars-programmet i EU. De 11 ansatte skal snart byde velkommen til endnu flere nye kollegaer. Foto: Spin Robotics
Den lille fynske robotvirksomhed Spin Robotics har fart på efter milliontilskud i udviklingsstøtte fra EU. Pengene skal bruges på udvikling og ansættelser i firmaet, som med sin skrue-robot er i konkurrence med storebror Onrobot fra Odense.

Den ene stifter er lige gået fuld tid ind i firmaet, der er skabt fire nye job, og flere er på vej. Og så har robotfirmaet Spin Robotics fået 2,2 millioner kroner i udviklingsstøtte.

Skruetrækker-robotten fra den fynske opstart-virksomhed har så meget fart på, at man også er flyttet ud af robothubben hos Teknologisk Institut, efter firmaet nu har 11 kvinder og mænd på lønningslisten.

En af dem er medstifter og adm. direktør Teit Silberling, som fra årsskiftet bruger al sin arbejdstid i firmaet.

Annonce

- Jeg har været i to år hos UAS Denmark, men det passede fint for mig og for UAS Denmark, at jeg skulle videre. Samtidig er det det helt rigtige tidspunkt for Spin Robotics, da vi har fået mere fart på udviklingen, skal etablere et forhandlernetværk, og i denne måned skal i gang med at sælge vores robotløsning, siger han.

Robot overtager skruetrækkeren

Firmaet står bag den fleksible skrurobot SD-35, som kan kan bruges til både mindre og mere fleksible skrueopgaver hos ikke mindst små og mellemstore virksomheder.

Nu har firmaet fået 2,2 millioner kroner i støtte fra EU-programmet Eurostars, som skal bruges til at videreudvikle værktøjet og processen i samarbejde med Teknologisk Institut og den polske virksomhed Cthings.

Samtidig er Spin Robotics flyttet til de tidligere KMD-lokaler på Niels Bohrs Alle, hvor Blue Ocean Robotics tidligere havde hovedkontor.

Thomas Sølund, t.v., og Teit Silberling har stiftet Spin Robotics sammen. De har begge erfaring med robotter og droner fra deres tidligere job hos Teknologisk Institut og UAS Denmark. Foto: Spin Robotics

- Vores robot kan overtage den gensidige og nedslidende manuelle skrueopgave fra den ansatte. Den kan gøre det bedre og mere ensartet, og nu skal vi videreudvikle processen og værktøjet bl.a. med brug af kunstig intelligens, så robotten bliver klogere på, hvordan den bedst sætter skruen i, siger Teit Silberling.


Vores robot kan overtage den gensidige og nedslidende manuelle skrueopgave fra den ansatte. Den kan gøre det bedre og mere ensartet, og nu skal vi videreudvikle processen og værktøjet bl.a. med brug af kunstig intelligens, så robotten bliver klogere på, hvordan den bedst sætter skruen i.

Teit Silberling, adm. direktør og medstifter, Spin Robotics


Han har stiftet selskabet sammen med den tidligere faglige leder hos Teknologisk Institut Thomas Sølund. Sølund er ansvarlig for udviklingsarbejdet hos Spin Robotics i rollen som cCTO (teknisk direktør), mens Silberling er direktør og kommerciel ansvarlig.

Annonce

Storebror skruer også

Støtten fra Eurostars er vigtig i bestræbelserne på at få produktet ud i markedet, hvor en anden lokal aktør også har markeret sig i form af Onrobot, som står bag gribere, vision og andet udstyr til at sætte på en robotarm.

- Vi har den ene konkurrent på markedet, hvor der faktisk ikke er andre end os. Det understreger bare vores oplevelse af, at der er stor interesse og et behov derude hos de virksomheder, som ikke nødvendigvis har en stor produktion og har indsat robotter til at skrue bag et hegn. Vores løsning kan netop bruges sammen med en ansat uden afskærmning, forklarer Teit Silberling.

Onrobot med tidligere Universal Robots-chef Enrico Krog Iversen i spidsen har de senere år investeret tre-cifrede millionbeløb i udviklingen af en virksomhed, der skal levere alt indenfor værktøj til robotarmen.

Hos lillebror Spin Robotics er man dog ikke nervøs for, om der er plads i markedet.

- Det er ikke andre, der laver det her, og vi kan se på tallene, at vi kan nå en omsætning på 12 millioner euro i 2025, siger Silberling.

Annonce

Interesse fra investorer

Den administrerende direktør lægger ikke skjul på, at skaleringen af virksomheden på sigt vil kræve en investor.

- Vi mærker en stor interesse fra investorerne, men vi ville have et produkt klar, før vi gik videre til den del. Men det er klart, at vi skal have en investor ombord, når vi skal skalere virksomheden, siger han.

Robotløsningen bliver introduceret på det danske marked i denne måned og testet af syv udvalgte firmaer, så Spin Robotics kan se, hvordan SD-35 virker i praksis. I juni kommer produktet til salg i hele Europa, fortæller Teit Silberling.

Senere på året kommer en ny og mere kraftig udgave af robotværktøjet med navn SD-70, der  har mere styrke end lillebror, og sidst på året planlægger Spin Robotics yderligere en lancering.

Allerede de næste måneder venter virksomheden desuden at udvide antallet af ansatte med flere udviklere og en erfaren sælger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce