Annonce
Erhverv

Millioner i støtte: EU-midler til ambitiøse fynboer

Peter Hartvigsen har modtaget 4,5 millioner kroner i støtte til virksomheden Kobots fra to EU-fonde. Foto: Kobots
4,5 millioner fra to EU-fonde skal være med til at styrke både udviklingen af robotløsningerne og booste forretningen i Kobots, som sætter gang i salget i oktober.

De vil sælge op mod 400 stk. af deres første robot allerede næste år og samtidigt udvikler de på tre nye produkter hos virksomheden Kobots, som blot har et enkelt år i bagagen.

Det kræver masser af penge til både udvikling og etableringen af salgsorganisationen i virksomheden, som nu får en stor hjælpende hånd fra to store EU-fonde.

Kobots er udset som en potentiel stor vækstsucces, så modtager derfor 4,5 millioner kroner i støtte fra de to fonde SME Instruments og Eurostars, som begge er fonde, der støtter små virksomheder til netop udvikling og salg.

Kobots-stifter og adm. direktør Peter Hartvigsen er begejstret for støtten til virksomheden, som han stiftede sidste sommer.

- Vi skal bruge de penge til at kommercialisere og videreudvikle vores stemmestyrede skærerobot Amigo og de tre nye produkter, vi har i pipelinen, siger han.

Hartvigsen har udviklet tilskæringsrobotten Amigo, der er udviklet til brug i byggeriet af håndværkeren, når der skal skæres en plade til i træ eller gips eller et andet materiale. Robotten er stemmestyret, så håndværkeren har hænderne fri og kan arbejde videre, mens Amigo skærer pladen til for ham.

- De tre nye produkter er også stemmestyrede og kører på samme it-platform som Amigo, så de bliver et godt supplement til vores første robot, siger Peter Hartvigsen, som ikke kan gå i detaljer med de tre nye produkter, før patentet er på plads, siger han.

Annonce

Blåstempling fra de to fonde

Med fondsmidlerne har de to EU-fonde fået øjnene op stemmestyrede robotter, der ikke kun hjælper håndværkeren og forbedrer effektiviteten væsentligt. Den kan også være med til at øge sikkerheden på en byggeplads, lyder det fra Hartvigsen, der ser fondstildelingerne som en blåstempling af Kobots.

- Vi er meget stolte af, at EU har givet os det eftertragtede Seal of Excellence og en score på næsten 14 ud af 15 på deres skala. Vi ser det som om de har fået øje på vores potentiale, siger han.

Kobots modtager 50.000 euro fra SME, mens den helt store fondsbevilling kommer fra Eurostars, som sender 590.000 euro til den fynske startup. Begge fonde er del af EU's Horizon 2020-program for forskning og innovation.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce