Annonce
Fyn

Millioner fra staten: Fynbus får penge til at købe elbusser

På Fyn bliver de knap fire millioner kroner, som Fynbus har fået fra staten, brugt til at udskifte tre dieselbusser på regionale ruter med elbusser. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.
Statslig pulje til grøn omstilling af den kollektive trafik fik ansøgninger for næsten dobbelt så mange penge, som der er i puljen.
Annonce

Fyn: Alle nye udbud af regionale busruter i Region Syddanmark skal fra i år løses af CO2-neutrale busser eller busser, som slet ikke udleder CO2. Det aftalte regionsrådet med regeringen i december, og de første hjul i den grønne omstilling af regionens buskørsel skal snart dreje rundt på de fynske og sydjyske veje.

Sydtrafik og Fynbus har som del af et testprojekt fået bevilget henholdsvis 6.140.000 og 3.977.000 kroner af staten, og de penge skal gøre det muligt at erstatte flere dieselbusser med busser, der kører på biodiesel eller el.

På Fyn bliver tre dieselbusser udskiftet med elbusser, mens Sydtrafik i Jylland udskifter 20 dieselbusser med busser, der kan køre på biodiesel. Det vil ifølge Region Syddanmark reducere udledningen af CO2 med op mod 3250 tons i løbet af to år.

Elbusser har en begrænset rækkevidde, og derfor er de tidligere blevet fravalgt til de længere, regionale ruter, men Region Syddanmark forventer, at det inden for få år bliver muligt at udstyre busserne med batterier, som kan klare de længere ruter.


Det er vigtigt, at der findes midler til at fremme den grønne omstilling, så alternativet ikke bliver serviceforringelser.

Søren Rasmussen (DF), fmd. for Region Syddanmarks udvalg for regional udvikling


Annonce

Håber på ny pulje penge

Sammen med Region Syddanmark har Fynbus også søgt staten om penge til en brintbus, men den ansøgning blev ikke imødekommet. Men Søren Rasmussen (DF), som er formand for Region Syddanmarks udvalg for regional udvikling, er glad for den støtte, som regionens trafikselskaber har fået:

- Det vil bidrage til den grønne omstilling af den regionale, kollektive trafik, siger han og peger på, at den statslige "Grøn buspulje til regionale busser og øer" rummer 75 millioner kroner, men fik ansøgninger for 134 millioner kroner.

- Derfor håber vi på, at der kommer en ny statslig pulje, der kan bidrage til at fremme den grønne omstilling af den kollektive regionale transport. Det er vigtigt, at der findes midler til at fremme den grønne omstilling, så alternativet ikke bliver serviceforringelser, siger Søren Rasmussen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce