Annonce
Sydfyn

Milliondonation til Svendborg Teater: Forbedringer vil øge publikumsoplevelsen

Det glæder Claus Bjerregaard, at Svendborg Teater har fået en stor donation, som blandt andet går til ny lyd og nyt lys i teatret. Foto: Katrine Becher Damkjær
A.P. Møller Fonden giver en million kroner til Svendborg Teater, der er i gang med en større renovering, hvor primært lys-, lyd- og brandsikringsudstyr skal opdateres. Forbedringerne giver teatret nye muligheder, forklarer daglig leder.

Svendborg: Betydelige forbedringer, der vil øge publikumsoplevelsen og åbne for, at teatret i fremtiden kan tage større produktioner ind end i dag.

Det er målet med det renoveringsprojekt, som Svendborg Teater er gået i gang med at udføre, og hvor det er planen at føre teatrets udstyr op til dato.

Daglig leder i Svendborg Teater og Borgerforeningen, Claus Bjerregaard, forklarer:

- Vi har gang i en større overhaling, hvor vi får ny brandovervågning og nye røgdetektorer. En del af det er også at opgradere teknikken, herunder lys og lyd. Det betyder, at vi får omlagt alt belysning til LED og får forbedret lyd- og hejsesystemer, siger han.

- Der er jo en god historie i Svendborg Teater, fordi det er en gammel, arkitektonisk perle inden for teaterverden, som vi ønsker at bibeholde æstetikken af. Men samtidigt ønsker vi, at det skal være et moderne teater at komme ind i, tilføjer Claus Bjerregaard om renoveringen.

Der er ingen tvivl om, at en opdatering af teknikken i teatret har været tiltrængt.

- Jeg tror, at det var tilbage i 1980'erne, at der sidst blev kigget på strøm, belysning og brandovervågningen derinde, og der er sket meget siden på de områder. Der er andre krav til røgdetektorer og store besparelser at hente på at omlægge til LED og få nye ledningstræk og alle de her ting. Så det er en god måde at fremtidssikre teatret på, siger Claus Bjerregaard.

Annonce
Svendborg Teater er i gang med at renovere og opgradere den tekniske side af teatret for i alt 1,7 millioner kroner. Foto: Katrine Becher Damkjær

Nye muligheder

Brandsikring, lys og lyd lyder måske ikke som det allermest sindsoprivende at kaste penge efter, men forbedringerne fører masser af gode og spændende muligheder med sig, beretter Claus Bjerregaard.

- Det får kæmpe betydning, at vi kan tilbyde et moderne teaterrum til dem, der lejer sig ind. Det betyder, at vi tiltrække større og bedre oplevelser - det kan både være teateroplevelser, standup, koncerter, foredrag og alle mulige ting - inde i teatret, fordi vi fremover lever op til de strenge krav, som produktioner ofte har til de steder, de vil ind i.

- Publikum vil også kunne mærke forbedringerne, og når de træder ind i teatret, vil de kunne opleve, hvordan der helt generelt er tjek på tingene, siger Claus Bjerregaard.

Milliongave

Projektet har et samlet budget på 1,7 millioner kroner, og tidligere på året modtog teatret donationer fra Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond (25.000 kroner), Louis Hansen Fonden (248.000 kroner) og Fynske Bank Fonden (20.000 kroner) til formålet.

Senest har A.P. Møller Fonden lagt en million kroner i kassen, og det får smilet frem hos Claus Bjerregaard.

- Det er svært at få armene ned, og med den her million har vi næsten budgettet hjemme, siger han og forklarer, at han føler sig overbevist om, at det nok skal lykkes at hente de sidste penge til projektet hjem.

- Vi har stadig nogle fonde, som vi venter svar fra, ligesom vi har en fundraiser - Torben Bürgel Nielsen - på. Han har gjort et godt stykke arbejde og har hen over de senere år godt nok løftet mange penge ind til både Borgerforeningen og nu til teatret.

- Så jeg er vældig fortrøstningsfuld, siger han.

Og så tilføjer Claus Bjerregaard, at renoveringsarbejdet ikke får betydning for aktiviteterne inde i teatret.

- De ting, der har været mest indgribende, har vi brugt de seneste tre uger på, hvor der ikke har været aktiviteter herinde. Og så tænker vi at lave det næste, som er det med lyd og lys, hen over en uge i vinterferien eller noget. Vi kommer ikke til at flytte eller aflyse noget. Og så er vi også klar til Svendfilmfesten i næste uge, hvor teatret kommer i spil flere gange, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce